Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Igaz, hogy sárgaságot lehet...

Igaz, hogy sárgaságot lehet kapni a melegben álló ételektől?

Figyelt kérdés
Anyém mindig azzal "etet" [szerintem] hogy sárgaságot fogok kapni a szobámban álló többnyire hús, felvágott, sonka jellegű élelmiszerektől ha pl: bent tartom őket a szobámban ahol kb 25 fok lehet. A lényeg az idő: este vacsora kb 19:00 - majd reggel eszem meg kb 08:00. ez ugye 13 óra idő hosszt jelent. Érdemes tudomásul vennem amit mond, vagy mondjam neki továbbra is, hogy MINDEGY? =D

2017. jún. 5. 11:36
 1/6 anonim ***** válasza:
97%
Nem. Sárgaságot a máj betegségei okoznak. Ettől függetlenül megromlik az étel simán a melegbe és beteg is lehetsz tőle, csak épp nem pont "sárgaságod" lesz, hanem ételmézgezés,salmonella (attól függ milyen kaja épp), ecetrea. Tudnak azok is cifra tüneteket okozni, nem épp leányálom, ha mákod van megúszod hasmenéssel, de lehet sokkal komolyabb baj is ebből. Mi akadályoz meg abban, hogy hűtőben tárold az éelelmiszert? Nálam már most megy a klíma, de így sem hagynék bent palackos vízen kívül semmit a szobában, egyrészt gusztustalan, másrészt minél magasabb a hőmérséklet annál jobban elszaporodnak benne és rajta a baktériumok és miegyebek, előbb utóbb majd tényleg megbetegszel. Húsfélét nem tárol normális ember szobahőmérsékleten, igaza van anyudnak, ha be nem is sárgulsz, kórházba még kerülhetsz más tünetekkel.
2017. jún. 5. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Szép válasz, tetszik‼ Magyaráztom : LUSTA VAGYOK =D És köszönöm =]
2017. jún. 5. 12:16
 3/6 anonim ***** válasza:
96%
Ahogy az első írja. Sárgaságot nem, de ételmérgezést simán kaphatsz, ha kint hagyod ennyi időre a húst, felvágottat. Persze ez nem törvényszerű, simán lehet, hogy a te gyomrod épp bírja. De szerintem nem is túl gusztusos a felvágott, ha egész éjjel 25 fokban van...
2017. jún. 5. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Egyszer felvettem egy gusztustalan videót, melyben számos élelmiszert megettem, a lényeg- Földön élő, halandó emberszemély olyanokat SOHA SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT NEM EVETT VOLNA MEG.

Szóval nincs ezzel gondom =D

Sajnos formázta a haverom az adott meghajtót, így nem került az általam felvett-előadott Show nyilvánosságra.

2017. jún. 5. 12:20
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
A Hepatitis A-vírus a környezetbe kerülve nagyon sokáig életképes marad, szájon át fertőz, szennyezett étel-ital közvetítésével. A betegség sárgasággal jár, bár vannak tünetmentes vírusürítők is. Felteszem, erre gondolt anyukád. Az igaz, hogy a vacsorád rothasztásával nagyobb esélyed van szalmonella- vagy E. coli-fertőzésre, de lényegében mindegy, melyiktől fosod_hányod ki az agyadat is.:-) Készételt szobahőmérsékleten max 2 órán át lehet biztonságosan tárolni, nem 12-13 órán keresztül.
2017. jún. 5. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
46%

Gyakorlatilag igen!

A romlott étel májgyulladást okozhat, és az népies nevén = sárgaság.

2017. jún. 5. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!