Van különbség a lekvár és a dzsem között?
Figyelt kérdés
2017. ápr. 5. 11:20
1/5 anonim válasza:
A dzsem abban különbözik a lekvártól, hogy gyümölcsdarabokat tartalmaz, és nem olyan homogén mint a lekvár. A dzsemet főzés nélkül is lehet készíteni. A lekvár 100% gyümölcs (+cukor), míg a dzsem nem feltétlenül.
2/5 anonim válasza:
A lekvár az a gyáva, szerencsétlen, puhány stb. alak. A Dzsem (Jam) az pedig egy zenekar.
3/5 anonim válasza:
A lekvár teljesen homogén állagú, mindig főzéssel készül. Alapanyaga lehet gyümölcs és zöldség is, l. pl. hagymalekvár. A dzsemet sokkal rövidebb ideig főzik, gyakorlatilag csak "buggyan egyet", de akár hidegen is készíthető, a sűrítéshez általában pektint kevernek hozzá. Ezért darabosabb, nincs péppé főzve benne az alapanyag.
4/5 anonim válasza:
A lekvár sima állagú, a dzsem darabos.
Remélem nem vagy kíváncsi a régi viccre.. :)
5/5 anonim válasza:
Lekvár? Sima? Teljesen homogén??
Hát megnéznék egy barack vagy szilva lekvárt ami teljesen homogén, vagy sima: ))
Amúgy maradjunk annyiban, hogy a jam angol szó... jelentése -meglepő módon- lekvár.! Na, furcsa mi? :D Aztán hogy mi magyarok mire kezdtük el külön a jam, és a lekvár szót használni az más kérdés, nem tagadom hogy kitaláltunk más jelentést neki, a köznyelvben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!