A lekvár és a dzsem között van valami különbség, vagy ugyanaz a kettő?
Figyelt kérdés
2013. márc. 18. 05:42
1/6 anonim válasza:
A nyugat- és észak-európai eredetű dzsem abban különbözik a lekvártól, hogy gyümölcsdarabokat tartalmaz, és nem olyan homogén mint a lekvár. A dzsemet főzés nélkül is lehet készíteni. A lekvár 100% gyümölcs (+cukor), míg a dzsem nem feltétlenül. Dzsem ezenkívül készülhet zöldségből is. A Wiki szerint.
2/6 anonim válasza:
A jam nincs annyira megfőzve mint a lekvár, és a lekvárt turmixolják is míg a jam darabos marad.
3/6 anonim válasza:
A lekvárt NEM turmixolják, hanem addig főzik cukorral, míg teljesen egynemű lesz. A dzsemnél hagyják darabosan.
4/6 anonim válasza:
Így igaz, soha nem turmixolták a lekvárt, hanem simára főzték. a dzsem a darabosabb változat.
5/6 anonim válasza:
A lekvárban nincsenek egyben a gyümölcsök, míg a dzsemben darabosan vannak benne a gyümölcsök.
6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm
2013. márc. 18. 16:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!