Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a különbség a lekvár és a...

Mi a különbség a lekvár és a dzsem között?

Figyelt kérdés
Van aki szerint a lekvárban nincsenek gyümölcsdarabok, van aki szerint fordítva. Szerintetek?
2008. júl. 11. 15:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
67%
Nincsen különbség, szinoním fogalmak. A dzsem az angol jam szó magyarított változata, mert trendi az idegen szavakat használni a magyar szavak helyett.
2008. júl. 11. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim válasza:
89%
Hát nekem a lekvár alatt csak az jut eszembe amikor a nagyanyám készít igazi gyümölcsből lekvárt. A jam meg az a kis pici dobozkás cukros kenhetetlen zselészerü sz*r amit lehet venni. Előző válaszoló írásából az tűnik ki,hogy ellene van a külföldi szavak használatának akkor mi ez a trendizés?:D
2008. júl. 11. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim válasza:
42%
A dzsem az sokkal sűrűbb állagú, mint a lekvár. Elvileg a dzsem több gyümölcsöt tartalmaz, mint a lekvár, ezért több benne a kocsonyásító anyag is.
2008. júl. 11. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
67%

a DZSEM (angolul írva JAM) magyarul csupán LEKVÁRT jelent :)

ugyanaz a kettő. németül a Marmelade még szintén ugyanez.

2008. júl. 11. 21:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
64%
nem ugyanaz a kettő. eredetileg az egyikben vannak gyümölcsdarabok, a másikban nincsenek. hogy melyikben, azt most meg nem mondom, azt hiszem a dzsemben. az, hogy most már teljesen össze-vissza van használva, más kérdés. az állaga is más a kettőnek.
2008. júl. 11. 22:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
63%
Nem ugyanaz! A dzsem sokkal sűrűbb, zselésebb, míg a lekvár folyós.
2008. júl. 11. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Nah, halljátok az igazi vidékit: a lekvár az az amikor a gyümölcsöt fazékban, üstben főzik, lehet hígra lehet sűrűre, attól függ mennyi cukrot adnak hozzá főzéskor és meddig kavargatják (pl. szilvalekvár hogy jó sűrű legyen 1 napi majdnem folyamatos keverést igényel). A dzsem meg az amikor a gyümölcssűrítményt bekocsonyásítják. Cukorral, tartósítószerrel, zseléfix-el, vízzel. Meg lehet csinálni házilag is úgy egy lekvárt hogy annyira kemény legyen hogy kibírja ha sütibe teszik és megsütik (nem folyik szét). Mi itthon pl mai napig is lekvárt főzünk minden évben, sokkal egészségesebb mint a bolti tartósítószeres agyoncukrozott vackok.
2008. júl. 11. 23:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
2008. júl. 12. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim válasza:
14%

Micsoda hüjeség mintha anyosomat hallanäm aki szintén sutyko paraszt

Szoval a lekvär az magyar

A jam az dzsem angol stb

Ijen hogy darabos meg fojčkony meg sürübb nem lčtezik pancserok

2008. júl. 17. 01:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim válasza:

A tudomány itt van:

[link]

2013. jún. 25. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!