Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ennyi pénzem van, hogy húzzam...

Ennyi pénzem van, hogy húzzam ki hónap végéig ennyivel, mit vegyek, hogy ne haljak éhen a hónap végéig?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Jelenleg van 8 ezer forint a számlámon, és 10 ezer forint a SZÉP kártyámon. Ezzel kell kihúznom ötödikéig, amíg meg nem jön a fizetésem. Jelenleg költözködtem, és ki kellett fizetnem egy valag pénzt az albira, ezért most nagyon meg vagyok szorulva.

Mégis min éljek 1 hónapon keresztül ennyi pénzből szerintetek?

2017. márc. 8. 22:00
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
49%

Most egyébként eléggé olcsó a sütni való "nyeles" tök.

350.-ért vettem kb. 1,5 kg, és kb. 4 ebédre fogja futni:

- Levágom a nyelét, felkockázom, és mint a pörköltet, kevés vízzel percek alatt megfőzni. Egy evőkanál tejfölbe pici liszttel besűríteni + köretnek rizs/tészta. Ez elég 2x.

- A fejét ketté vágva, belét-magját kidobva. Lobogó sós vízben kicsit átforralom, majd: egy marék darálthúst puhára párolva + egy marék főtt rizst fűszerekkel össze, ezt bele a félbevágott tökbe. A tetejére egy kis tejföl, pici reszelt sajt, be a sütőbe/mikróba. Sült krumpli körettel, ismét csak 2 evés!

Ezzel pl. 4 napi főtt étel, és gyakorlatilag azt a marék darált húst (kb. 25-30 dkg!) és egy kis tejfölt/sajtot vettél mellé.

Rizst vegyél, nagyon hálás, kiadós kaja!!!

2017. márc. 9. 15:02
 42/48 anonim ***** válasza:

Igazad van 40-es, ezek tényleg nem nagy tételek. Én csak a saját tapasztalatomat osztottam meg. Mert hiába mondjuk a kérdezőnek, hogy egy kiló krumpliból, meg két fej hagymából már jól tud lakni két napig, ha nincs otthon olaj, só, pirospaprika, meg nincs egy kése, amivel felkockázza, és nincs egy lábosa, amiben megsüsse, megfőzze. Azért lenne jó tudni, hogy mije van, mert ugye ha rántást kell készíteni, akkor az az evőkanál olaj, és evőkanál liszt nem tétel, de ha mindent egyszerre kell megvenni, akkor már nem számolhatunk 18 000 forinttal, csak 10-12-vel.

És még mindig nem tudjuk, hogy tud-e a kérdező főzni.

2017. márc. 9. 15:24
 43/48 anonim ***** válasza:
100%
Lényegtelen, hogy tud-e főzni. Majd most megtanul, ha eddig nem tudott. vannak nagyon jó receptes oldalak, elég csak a beírni a googleba, hogy mit akar csinálni. Ha olvasni tud, és van 2 keze, akkor meg tudja csinálni onnan az ételt. Pl a nosalty-n rá tud keresni ár szerint is az ételre. Gondolom a többi oldalon is. Ügyesnek kell lenni, és kreativnak, akkor nem lesz baj. Fel a fejjel kérdező, nem lesz baj. Jut eszembe. a facebookon vannak olyan csoportok, ahol bútort adnak ingyen, csak vidd el. Szét kell nézni, hátha vannak akik konyhai eszközöket, és/vagy főznivalót is adnának. Melyik városban vagy amúgy? Ha hozzám közel, akkor akár adok neked én is konyhai alapeszközöket. Még mindig megvannak pl azok a kislábasok, amikben én főztem egymagamra. Most már van családom, nyilván a kislábas nem elég. Ha gondolod, szívesen odaadom.
2017. márc. 9. 15:39
 44/48 anonim ***** válasza:
79%

Csak szólok, tescoban most ezek az akciók vannak:

hagyma 89 Ft/kg

krumpli 138 Ft/kg

csirke felsőcomb farrésszel 329 Ft/kg

fagyasztott csirkemáj 299 Ft/kg

tesco száraztészták, tarhonya 159 Ft/0,5 kg

Nekem egy kicsit több a kosztpénzem, mint a kérdezőnek, de én is ilyenkor szoktam vásárolni.

2017. márc. 9. 16:10
 45/48 anonim ***** válasza:
100%

38: 30-as vagyok.

1 kg sót 60 Ft-ért lehet venni.

Edények a bérelt lakásban valószínűleg vannak.

Ha nem, akkor én a felsőcombot így sütöm: megmosom, besózom, és egy alufóliadarabra rakom, aminek a széleit felkunkorítom, hogy a húslé ne folyjon ki, sőt, amikor kifolyik a sajét leve, zsírja, abban süljön. Semmi egyebet nem teszek hozzá. Krumplit is lehet így héjéban sütni, semmi nem kell rá.

Lehet kapni pár száz forintért egy kis, egyszemélyes fém vagy üveg vagy cserép tálat, és abba már pucolt krumplit, hagymát, cukkinit, bármit lehet tenni a csirke mellé.

2017. márc. 9. 22:59
 46/48 anonim ***** válasza:
100%

Ételosztás:

[link]

[link]

2017. márc. 10. 11:56
 47/48 anonim ***** válasza:
Jó lenne tudni, hogy a kérdező egyáltalán él-e még, vagy egyáltalán olvassa-e még az ide írottakat?
2017. márc. 10. 14:18
 48/48 A kérdező kommentje:
Igen, élek még, minden nap olvasom a hozzászólásokat, köszönöm szépen őket :)
2017. márc. 10. 16:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!