Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ennyi pénzem van, hogy húzzam...

Ennyi pénzem van, hogy húzzam ki hónap végéig ennyivel, mit vegyek, hogy ne haljak éhen a hónap végéig?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Jelenleg van 8 ezer forint a számlámon, és 10 ezer forint a SZÉP kártyámon. Ezzel kell kihúznom ötödikéig, amíg meg nem jön a fizetésem. Jelenleg költözködtem, és ki kellett fizetnem egy valag pénzt az albira, ezért most nagyon meg vagyok szorulva.

Mégis min éljek 1 hónapon keresztül ennyi pénzből szerintetek?

2017. márc. 8. 22:00
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
100%

Népkonyha. Van amelyik csak hajléktalanokat fogad, de van amelyik bárkit, aki rászorul.

De lehet kérni előleget a fizetésedre (nem biztos hogy meg is adják, de egy próbát megér).

2017. márc. 9. 08:24
 32/48 anonim ***** válasza:
100%

Mi az istenért lett lepontozva a hetes? A legértelmesebb választ ő írta.

Zab

Liszt

Tojás

Rízs

Hüvelyesek

Hús

Nem könnyű de ki lehet jönni nagy nehezen 18 ezerből is.

Én volt,hogy hónapokig kellett havi 25 ezerből megoldani a kajámat ami nem okozott gondot,nem éheztem.

Azt nem mondom,hogy 18 ezerből jól laksz,de nem halsz éhen az tuti.

[link]

Ez egy 2014-es cikk de szerintem hasznos lehet neked.

Sok sikert!

2017. márc. 9. 09:56
 33/48 anonim ***** válasza:
90%

Heti keretet próbálj meg tartani, durván 4000 Ft/hét. Abból cca 1500-ból húst és felvágottat, kb. 1500-ból a zöldségesnél tudsz egy hétre (szűken) bevásárolni, a maradék 1000 Ft egy hétre a kenyér-, tej.

Szűken, de meg lehet oldani.

Húsokból az olcsóbb húsok, főleg baromfi és a belsőségek, felvágottakból is most be kell érned a kevésbé minőségivel

Persze a zöldségesnél krumpli, hagyma, káposzta, alma fér bele.

És most a pizza, hot-dog, mekis kaják, üdítők és hasonlók nem lesznek az asztalodon.

Hetente max. 2x menj vásárolni, és kizárólag cetlivel!

2017. márc. 9. 11:55
 34/48 anonim ***** válasza:
100%
Szép kártyát el ne pocsékold. Férjem havi 12 000-et kap rá, elég egész hónapra húsra. 5 tagu a családunk, szóval neked bőven elég lesz. Húsod már lesz, onnantól kezdve már nem lesz nagydolog kitartani. Egy kis krumpli, rizs, tészta, és szinte bármilyen kaját megcsinálhatsz. a szép kártyával csak úgy vehetsz húst, ha mellette valami kész ételt is veszel. egy lehet egy kis májkrém, kolbász, felvágott, virsli, füstölt bármi. Vannak hentesek, mint a mienk is, ahol lehet venni, tejterméket, tésztát mézet, ezek is készételnek számítanak, és azt már nem kell kp-ból fizetni.
2017. márc. 9. 11:56
 35/48 anonim ***** válasza:
96%
11:56 vagyok még. Az jutott eszembe, hogy mikor én váltam le a szülői házról, én minden hónap elején vettem egy zsák krumplit, és egy zsák hagymát. Nem drágák, de ha minden kötél szakadt, és kifutottam a pénzből, üres paprikás krumplit még tudtam csinálni, nem haltam éhen, és nem kellett kölcsönkérnem sem. Vésztartaléknak jó lenne neked is. Ráadásul neked van net, (nekem annó nem volt) egy csomó receptre rá tudsz keresni, nem kell mindig ugyanúgy készítenek, ahogy én tettem.
2017. márc. 9. 12:01
 36/48 anonim válasza:
52%
2017. márc. 9. 12:49
 37/48 anonim ***** válasza:
100%

Leárazott teskós húst nem vennék, azzal már jártam meg.

Ami olcsó: belsőségek, far-hát, szárny.

- krumpli - sokmindent csinálhatsz (paprikás, kása, sütve, tésztávalm, főzelék, leves...)

- rizs: főve, sütve különböző fűszerekkel

- liszt, só, krumpli: olajban sütött krumplis "lángoskák", élesztővel lángos

- 300g lóbabból én pl. már harmadik nap/2x bablevest eszek a párommal, olyan sok lett

És nagy adagokat főzz, 2-3 napit, most nincs olyan luxus, hogy minden nap mást egyél.

2017. márc. 9. 13:40
 38/48 anonim ***** válasza:
76%

Nem tudjuk, hogy a kérdező tud-e főzni, vagy van-e lehetősége főzésre. Nem tudjuk, hogy van-e otthon készlete (olaj, só, fűszerek, stb), gyanítom, hogy ha most költözött el otthonról, akkor nincs. Van-e lábosa, serpenyője, tányérja? Amikor én elköltöztem otthonról, a legnagyobb tétel a konyha alapvető felszerelése volt. Emlékszem, amikor először levest főztem, és mikor ettem volna, derült ki, hogy nincs merőkanalam, amivel a tányérba szedjem.

A 18000 Ft elég lehet abban az esetben, ha tud főzni, és nem sóra, borsra, pirospaprikára, lábosra, késre, kanálra kell kiadni a pénz nagyobb részét.

2017. márc. 9. 13:46
 39/48 anonim ***** válasza:
69%

33-as vagyok!

Most is azt mondom, ne vásárolj előre csak egy hétre. A rengeteg krumpli, zöldség-gyümölcs előre betárazva minek, romoljon a zöldségesnek. A húsféleségből sem célszerű, meglehet, hogy közeli szav.idős. Másrészt ez esetben kevésbé tudsz változatosabban főzni-enni.

Úgy készíts magadnak kaját, hogy már eleve 2 napra, mert egy evésre valót nagyon nehéz, annak meg semmi értelme, hogy a maradékok kukába kerüljenek. A hűtőben 1-2 nap minden kaja eláll. A gombára-májra-tojásra kell nagyon odafigyelni, a többi még akár harmadnap is jó lehet.

Ha magad főzöl, sokkal olcsóbb, mint ha készételt veszel.

Ha gondod van a főzéssel, írd ki a kérdést, segítünk.

2017. márc. 9. 13:49
 40/48 anonim ***** válasza:
100%

Egy olcsó olaj 300 Ft.

1 kg-os tescos só 40 ft.

Bors kb 100 ft.

A merőkanál az utolsó ami létszükséglet,de legyen...műanyag kanál tesco 170 ft.

Ha nincs semmi amin és amivel enni tud akkor fillérekért ott vannak a műanyag evőeszközök és tányérok, de egy normális kanala azért csak van már.

A lábas már más kérdés,de a boltokban a legolcsóbbat ott is megkapod már 1500 ft-ért,de ha szépen elmegy a piacra,kínaiba,kiárusításra vagy akár kér a szomszédtól kölcsön egy régi vacakot...bármit meg lehet oldani.

2017. márc. 9. 13:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!