Ennyi pénzem van, hogy húzzam ki hónap végéig ennyivel, mit vegyek, hogy ne haljak éhen a hónap végéig?
Sziasztok!
Jelenleg van 8 ezer forint a számlámon, és 10 ezer forint a SZÉP kártyámon. Ezzel kell kihúznom ötödikéig, amíg meg nem jön a fizetésem. Jelenleg költözködtem, és ki kellett fizetnem egy valag pénzt az albira, ezért most nagyon meg vagyok szorulva.
Mégis min éljek 1 hónapon keresztül ennyi pénzből szerintetek?
Népkonyha. Van amelyik csak hajléktalanokat fogad, de van amelyik bárkit, aki rászorul.
De lehet kérni előleget a fizetésedre (nem biztos hogy meg is adják, de egy próbát megér).
Mi az istenért lett lepontozva a hetes? A legértelmesebb választ ő írta.
Zab
Liszt
Tojás
Rízs
Hüvelyesek
Hús
Nem könnyű de ki lehet jönni nagy nehezen 18 ezerből is.
Én volt,hogy hónapokig kellett havi 25 ezerből megoldani a kajámat ami nem okozott gondot,nem éheztem.
Azt nem mondom,hogy 18 ezerből jól laksz,de nem halsz éhen az tuti.
Ez egy 2014-es cikk de szerintem hasznos lehet neked.
Sok sikert!
Heti keretet próbálj meg tartani, durván 4000 Ft/hét. Abból cca 1500-ból húst és felvágottat, kb. 1500-ból a zöldségesnél tudsz egy hétre (szűken) bevásárolni, a maradék 1000 Ft egy hétre a kenyér-, tej.
Szűken, de meg lehet oldani.
Húsokból az olcsóbb húsok, főleg baromfi és a belsőségek, felvágottakból is most be kell érned a kevésbé minőségivel
Persze a zöldségesnél krumpli, hagyma, káposzta, alma fér bele.
És most a pizza, hot-dog, mekis kaják, üdítők és hasonlók nem lesznek az asztalodon.
Hetente max. 2x menj vásárolni, és kizárólag cetlivel!
Leárazott teskós húst nem vennék, azzal már jártam meg.
Ami olcsó: belsőségek, far-hát, szárny.
- krumpli - sokmindent csinálhatsz (paprikás, kása, sütve, tésztávalm, főzelék, leves...)
- rizs: főve, sütve különböző fűszerekkel
- liszt, só, krumpli: olajban sütött krumplis "lángoskák", élesztővel lángos
- 300g lóbabból én pl. már harmadik nap/2x bablevest eszek a párommal, olyan sok lett
És nagy adagokat főzz, 2-3 napit, most nincs olyan luxus, hogy minden nap mást egyél.
Nem tudjuk, hogy a kérdező tud-e főzni, vagy van-e lehetősége főzésre. Nem tudjuk, hogy van-e otthon készlete (olaj, só, fűszerek, stb), gyanítom, hogy ha most költözött el otthonról, akkor nincs. Van-e lábosa, serpenyője, tányérja? Amikor én elköltöztem otthonról, a legnagyobb tétel a konyha alapvető felszerelése volt. Emlékszem, amikor először levest főztem, és mikor ettem volna, derült ki, hogy nincs merőkanalam, amivel a tányérba szedjem.
A 18000 Ft elég lehet abban az esetben, ha tud főzni, és nem sóra, borsra, pirospaprikára, lábosra, késre, kanálra kell kiadni a pénz nagyobb részét.
33-as vagyok!
Most is azt mondom, ne vásárolj előre csak egy hétre. A rengeteg krumpli, zöldség-gyümölcs előre betárazva minek, romoljon a zöldségesnek. A húsféleségből sem célszerű, meglehet, hogy közeli szav.idős. Másrészt ez esetben kevésbé tudsz változatosabban főzni-enni.
Úgy készíts magadnak kaját, hogy már eleve 2 napra, mert egy evésre valót nagyon nehéz, annak meg semmi értelme, hogy a maradékok kukába kerüljenek. A hűtőben 1-2 nap minden kaja eláll. A gombára-májra-tojásra kell nagyon odafigyelni, a többi még akár harmadnap is jó lehet.
Ha magad főzöl, sokkal olcsóbb, mint ha készételt veszel.
Ha gondod van a főzéssel, írd ki a kérdést, segítünk.
Egy olcsó olaj 300 Ft.
1 kg-os tescos só 40 ft.
Bors kb 100 ft.
A merőkanál az utolsó ami létszükséglet,de legyen...műanyag kanál tesco 170 ft.
Ha nincs semmi amin és amivel enni tud akkor fillérekért ott vannak a műanyag evőeszközök és tányérok, de egy normális kanala azért csak van már.
A lábas már más kérdés,de a boltokban a legolcsóbbat ott is megkapod már 1500 ft-ért,de ha szépen elmegy a piacra,kínaiba,kiárusításra vagy akár kér a szomszédtól kölcsön egy régi vacakot...bármit meg lehet oldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!