A lesózott kb 16 kg-os hátsó sonka ami 3 db-ba van elvágva és kicsontozva, ha úgy érzem extrém sós lett, (3 hét alatt) mennyi ideig kell szikkasztás és füstölés előtt kiáztatni hideg vízben?
Figyelt kérdés
Áztatás kb 2 nap?Használtátok-e már a 6%-os fedőpácot, hogy ehető legyen a sok só miatt?2017. febr. 10. 14:09
1/5 anonim válasza:
Nem, nem érdeme áztatni és nem is szabad, mert nem fog elállni.
De ha elöírás szerinti mennyiséggel sóztad be, akkor nem lehet túl sós, csak most érzödik úgy.
Mire megfüstölik, meg átérik, addigra pont jó lesz, mert még a só továbbra eloszlik a sonkában és a végére lesz megfelelö.
2/5 anonim válasza:
Én is azt mondom, most füstöld fel, majd főzés előtt jusson eszedbe előző este beáztatni, és főzés közben is óvatosan bánni a sóval.
Szerintem is változik még annak az íze.
3/5 anonim válasza:
A miénk is magyon sós lett. Én úgy csináltam,hogy mielőtt beletettem volna a levesbe a füstölt sonkát, egy külön fazékban főztem egy kicsit és leöntöttem róla a levet, és csak utáma tettem a levesbe
4/5 nemcso válasza:
Eszedbe ne jusson áztatni füstölés előtt bármilyen húsárut !
Mi a füstölés előtti napon kiszedjük a sózóból, majd meleg vízben lemossuk és hűvös helyre kiakasztva leszárítjuk.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen nektek.
2017. febr. 11. 14:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!