Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hogy kell késziteni a fundant?

Hogy kell késziteni a fundant?

Figyelt kérdés

#Fundant
2016. dec. 22. 09:14
 1/4 anonim ***** válasza:
77%
A mit?
2016. dec. 22. 09:22
 2/4 anonim ***** válasza:
22%

fudamentát

fondüt?:)

2016. dec. 23. 00:59
 3/4 anonim válasza:

Lehet, azért nem tudod, mert nem azt kerested. Ha a fundant nem az, amire én gondoltam akkor bocsi.

[link]

https://www.youtube.com/watch?v=KuUCtpLQxKA

2016. dec. 23. 08:38
 4/4 wyetkong 1 válasza:
100%

Szia!

A cukrászipari recept ahogy én tanultam.

10 kg cukorhoz

2.5 kg.víz

1 kg. Hidrogénezett növényi zsír

1 kg. Zselatin

Mi duplikátoros ütökben csináltuk, de othon is meglehet két lábossal.

A cukrot felteszed gőz felett olvasztani hozzáteszed a többi összetevőt. Ezt 102 fokig kell forralni. Nagy buborékokkal fog forrni.Ha nincs hőmérőd. Akkor egy drótból kb 1 cm karikát hajtasz ezt belemártod és átfújsz rajta ekkor egy félkört kapsz a cukormázból.Nem biztos, hogy sikerülni fog ne aggódj.

Ha ez megvan akkor táblásítani kell (hűtve forgatni). Mi ezt anno táblásító géppel csináltuk. De kézzel is megcsinálható.

Kel egy nagy és hideg lap ez egy vastag tepsi is lehet, de az igazi a márványlap. Kiöntöd a masszát és az egyik oldalról elkezded egy spaknival a másik oldalra forgatni. Amikor elértél a végére akkor meg visszafelé ugyan ez. Persze mindezt gyorsan és egyenletesen. Ha nem megfelelően csinálod akkor kikristátyosodik. Ezt már nem lehet visszamelegíteni, egyébb édesipari felhasználádra jó (pl.: kapuciner szelet kávés részébe).

Gyakorlat nélkül nem egyszerű jól

megcsinálni. Nem véletlen egy szakna a cukrász, édesipari termékgyártó.

20 éve pár tonnát csináltam, de már én sem állok neki. Cukrászatban szoktam venni színezve ha kell. A párom meg megveszi a dr otker kész port csak víz kell hozzá.

2016. dec. 27. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!