Milyen egészséges ételeket lehet készíteni olcsón?
Nem mindenkinek ugyanaz az egészséges és nem is mindenki gondolja ugyanazt egészségesnek általában véve sem. Az én világomban a tk (igazából nekem majdnem mindegy, milyen) kenyér kicsit sem egészséges, no azért hadjáratot nem indítanék ellene, csak én nem eszem.
Nos, sok zöldségétel ide tartozik, a tojásételek is... A hús alapból jó lenne, de az se mindegy, milyen minőségű és hát manapság jót találni nem egyszerű és nem olcsó.
A te példáid nagyon fehérjeszegények s nem normál főtt ételek (bár nem kötelező azt enni, csak vidd be, amit kell).
Az altalad felsoroltakbol en kihagynam a sonkat, egyreszt, mert nem olcso, de foleg, mert feldolgozott huskeszitmeny, es mert [link]
es [link]
A tk kenyer szinten nem tul vonzo, egyaltalan, hogy szendvicseket akarsz enni...
En sok nyers zoldseget eszem, kaposzta, sargarepa. Karfiol es brokkoli csak felig megparolva, de gomba, spenot csak nyersen, salatakent. Melle bor nelkuli sult csirkemell (inkabb keves vajon piritva, mint olaj vagy margarin). Tojas, de sargaja csak napi egy, feherje akar 4 is naponta. Alig hasznalok sot, cukrot es edesitoszereket soha, egyeb fuszereket is csak modjaval, szeretem az etelek sajat izet :)
Alma naponta legalabb ketto, vagy tobb :) Egy mareknyi dio vagy mogyoro minden nap, salataba reszelve, vagy csak ugy, nasikent.
Fokhagyma minden nap, egy gerezd, voroshagyma vagy lilahagyma rakarikazva a salatara (utana eszem az egyik almat, elveszi a fokhagyma-hagymaszagot)
Remelem tudtam segiteni :)
A feldolgozott hústermékeket én is kerülném.
Olcsóak és egészségesek a saláták, zöldségek, gyümölcsök, zab(kása), olajos magvak, tojás, rizs
Krémlevesek, turmixot, rakott zöldségek, töltött zöldségek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!