Túl sok kovászos uborka egészséges? Képtelen vagyon
ellenállni. ( A többi lenn)
Figyelt kérdés
Nyár eleje óta, szinte majd mindennap eszem, nem tudom mi lehet az oka, hogy ennyire kívánom. (Néha már érzem, hogy az emésztésem nagyon meggyorsítja), de nem tudok neki ellenállni. Mit tartalmaz ebben az állapotában az uborka, ami miatt szinte a függője vagyok? Nyersen is szeretem, de nem ennyire. ÉS nem lehet ez ártalmas nekem?
Probald ki hogy mas sos etelek is megoldja-e a vagyadat. Ha igen akkor so hianyod lehet, tobb sot kell enni.
A kovaszos uborka egyebkent nem minden napos nagy mennyisegu fogyasztasra van kitalalva.
2016. szept. 20. 10:27
2/8 A kérdező kommentje:
Próbáltam egyéb sós, vagy erjesztett ételeket is enni, a só nem is annyira, mint pl egyéb élesztős, vagy erjesztett dolgok, amit ha meglátok, nem bírok ellenállni. Egyéb savanyúságokat is szeretek, de korántsem ennyire. Valóban majd mindennap eszem 1-2 darabot, de itthoni, már úgy értem saját kovászolás, családom csinálja, nem bolti. Tudom, igen, hogy semmiből nem jó a túl sok, vagy töménytelen mennyiség, azért is kérdeztem, hátha van ötlet, hogy ilyenkor mi történik. ( És sajnos már-már hasmenést is okoz nekem)
2016. szept. 20. 10:36
3/8 anonim válasza:
Napi 1-2 db mitől lenne túl sok, vagy töménytelen mennyiség? Lehet enni a hideg reggelihez, vacsorához, vagy ha olyan az ebéd. Vagy csak elkapsz egyet... Szerintem egyáltalán nem sok, nem olyan, hogy fogsz egy üveggel naponta, és befalod. Szereted, egyed! Egészségedre!!
2016. szept. 20. 12:09
4/8 A kérdező kommentje:
Persze, nem üvegszámra, de szinte naponta. Félek is, ha lejár a szezon, és már nem lesz. Igazából ennék én többet is, csak kicsit már meghajt, de mástól még nem hallottam, hogy ennyire kívánná, napi szinten. De megnyugtattál :)
2016. szept. 20. 12:33
5/8 anonim válasza:
1-2 darab? Gondoltam, napi 1-2 kiló, én azt sem sokallanám annál, aki bírja... A kovászos kevésbé jön be, de csemege uborkából simán tudnék kilókat enni mindennap (jó, egy idő után azért abbahagynám, de kellemes időszak lenne), sima nyersből is menne, csak visszafogom magam :D
Nekem egyszerűen ízlik, a csemegében pedig a fűszereket, a ropogósságot és az ecetet kedvelem. Odavagyok az ecetért, mindig is ilyen voltam, üvegbontáskor megiszom egyben az összes uborkalevet (ha nem tudom vagy akarom visszafogni magam)... Nekem jó, de biztos van, akinek nem egészséges (a csemegeuborka nekem sem teljesen az, túl sok benne a cukor).
2016. szept. 20. 16:37
6/8 anonim válasza:
Hallgass a testedre,ha kívánod nem véletlenül kívánod,ennyitől semmi bajod nem lesz.
2016. szept. 20. 16:57
7/8 anonim válasza:
"Mit tartalmaz ebben az állapotában az uborka, ami miatt szinte a függője vagyok?"
Tejsavat, mivel tejsavas erjesztéssel készül.
"Nyersen is szeretem, de nem ennyire. ÉS nem lehet ez ártalmas nekem?"
Napi néhány darab csak jót tesz az emésztésnek.
2016. szept. 21. 18:41
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! A tejsav okozhat függőséget? Nem feltétlen rossz értelemben értem. És elnézést, ha butaságokat kérdezek!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!