Mit lehet padlizsánból készíteni?
Az történt, hogy padlizsán vettem, megint. Előző alkalommal felszeleteltem és serpenyőben sütöttem, olajon, amit úgy felszívott mint a szivacs. Most a nagy kérdés, hogy ezt a második példányt hogy fogyasszam?
Nyersen? Megmosom és mint egy almát megeszem úgy ahogy van, ez így ok?
Ha lehet nem szeretnék sütőt felmelegíteni ezért. Legyen kész gyorsan, ne legyen csupa olaj, egy béna konyhakontár is elboldoguljon vele.
1. Nyersen a padlizsán nem jó, gyomorrontást okoz
2. Ha olajban akarod sütni, az olajnak forrónak kell lennie, különben valóban beszívja.
3. Készíthetsz belőle padlizsánkrémet, grillezett padlizsánt (karikákra vágva pl.), szójaszósszal, fokhagymával én nagyon szeretem (olaj nélkül). Paradicsomszósszal is isteni - pl. felkockázva, paradicsomszószban egy serpenyőben elkészítve, mellé tortilla vagy indiai kenyérrel. Serpenyőben szintén felkockázva egy kis rozmaringgal és gombával is isteni, stb.
Nyersen nem jó, még a nyersvegánok is pácolják, de azt sem értem, hogy úgy hogyan képesek megenni...
A padlizsán valóban szivacs, nekem egyszer egy darab 10 deka zsírt szívott fel :D Azóta nem kap annyit, viszont sokáig sül s leragad, úgyhogy én a megpirítása után főzöm egy ideig. Nem tuti, hogy jó módszer, de nekem megteszi.
Ma is főztem-sütöttem így 3 szép darabot, kis hagymával. Nagyon jó alap, eleve így lehet enni, paradicsomot is lehet rá önteni, palacsintába is tölthető, pizzára is rakható. Néha tojást ütök rá, opcionális darált magvakkal... De a rántott padlizsán is igazán finom. De tuti jó rakott ételektől kezdve sokmindenbe. Padlizsánkrémet is szoktam készíteni, eltevésre is.
A zöldségpörköltbe is jó... Nyilván zöldségfasírtba is, bár olyat még nem csináltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!