Ti is szoktatok sárgarépát csak úgy magában enni?
Szia!
Igen, szoktam, kedvelem, erősíti a fogakat. Viszont megfőzve a béta karotin és a vitaminok jobban felszívódnak belőle!
Nem, nekem kemény. Amúgy ízre tetszene. S én is úgy tudom, hogy megfőzve jobban hasznosul. Attól még nyersvegán ételbe belepakolok egy keveset, vékonyra vágva.
De inkább zöldpaprikát, paradicsomot, retket, uborkát, káposztát, karfioltorzsát, karalábét eszem magában. A karfiol is ehető úgy, de sütve jobb.
Igen, én imádom :D Bár én még a krumplit is megeszem úgy, hogy megpucolom és magába, meg a fagyasztott borsót, kukoricát stb-t is.
De a sima répánál még az a legjobb, mikor hosszú csíkokra vágom ilyen speciális hámozóval lehet, aztán megcukrozom/mézezem és szórok rá apróra vágott diót. Ez a kedvenc csemegém :D
Kihúzom, megmosom a kerti csapnál és lerágcsálom.
Ennél jobban csak a zsenge tavaszi borsót szeretem :)
Ha hosszu utra megyek, akkor mindig megtisztitok parat es egy kis zacskoban magammal viszem. Vezetes kozben nem csak elveszi a szomjusagerzetet, de kevesebbszer kell megallnom wc-re menni, mintha vizet innek.
Otthon nagyon szeretem rareszelni a salatara.
Igen!
Első: Főzve jobban felszívódnak a vitaminok? Ezt hol hallottad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!