A sárgarépát hűtőbe kell rakni?
Ha panelban laksz, és nincs külön hűvös kamrád, akkor igen! A zöldséges fiók aljára tégy egy sor közönséges újságpapírt, rá a zöldséget, és a tetejére szintén egy sor papírt. Az majd beszívja az esetleges nedvességet! A papírt hetente cseréld!
Ha nagyobb mennyiség, akkor célszerű inkább felpucolni, feldarabolni, és lefagyasztani, akkor biztosabb! Viszont felhasználáskor ügyelni kell arra, hogy mindig csak forrásban levő vízbe/levesbe rakd bele fagyott állapotban, akkor megőrzi eredeti roppanós állagát, nem lesz lötye...
Az újságpapír abszolút rossz ötlet, mert egy csomó vegyzser meg nyomdafesték kerül így a zöldségekbe, nehoyg hallgass az elsö válaszolóra.
A tanács többi része elvileg nem rossz, csak alulra konyhai papírtörlöt tegyél és egy-két naponta cseréld ki.
Most már sok helyen adnak papírzacskót, pl a pékáru részlegeknél. Ezek a zacskók szellőinek, és kiválóan alkalmasak zöldségféle tárolására is.
Nejlonban nekem egy hét alatt kihajtott a sárgarépa :)én személy szerint nem szeretem a nejlonzacskós csomagolást a hűtőben sem.
Az újságpapír tényleg nagyon egészségtelen megoldás,
de ma már nagyon jó papírtörlők is kaphatók, vagy akár egy darab sütőpapír is hasznos lehet csomagoláshoz.
Ha nincs spájz, vagy panel esetében szellőzővel ellátott szekrényelem, árnyékos erkély, akkor mindenképpen hűtő, mert ott nem fonnyad meg a zöldségféle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!