Ketchupból és majonézből van olyan hogy egészségesebb változat?
Egy kicsit egészségesebben akarok enni a közeljövőben és azon gondolkoztam hogy ezekből a megszokott dolgokból van-e olyan hogy egészségesebb változat. Láttam light majonézt meg "gyerek-ketchup"ot, nem tudom ezek közül van-e olyan amit ajánlatosabb-e enni mint a simát.. Vagy esetleg a feltüntetett összetevők közül valami amit érdemes elkerülni, vagy a cukormennyiségnél a kisebbiket választani? Hasonló tanácsokat várok!
Fontos kiegészítő info: bolti ketchup-majonéz jöhet csak szóba. Otthon nem fogok nekiállni ilyeneket készíteni, a boltit preferálom, és az esetek nagyrészében hosszú hónapokig áll a hűtőben. Nem eszem őket olyan sűrűn.
Köszi!
Egyik sem egészséges. A ketchup tele van cukorral, a majonéz meg tiszta zsír. A hasznos tápanyagtartalmuk konvergál a nullához. De van egy jó hírem: lehet nélkülük élni. Én pl. évek óta nem ettem egyiket sem, és semmi bajom.
Viszont ehetsz nyers paradicsomot, cukor nélkül is finom. Meg főzhetsz paradicsomszószt olaszosan fokhagymával, bazsalikommal, az is jó.
Mustár: egy fokkal jobb, és gyorsítja az anyagcserét.
Tejföl+mustár+édesítő: kész a hamis majonéz. Franciasalátához is tökéletes.
Szendvicsekhez is jó, ha vaj helyett tejfölt kensz a kenyérre, kevesebb benne a kalória, és nem olyan száraz.
Fűszerekkel változatosan ízesítheted.
Nem kell főzni, egyszerű, és elég annyit készíteni, ami aznap elfogy.
Értem én hogy lehet nélkülük élni, de mibe tunkolja az ember a hasábburgonyát ha nem ketchupba vagy majonézbe?
Tényleg nem sok kajánál használom ezeket.
Vagy akkor egy joghurtból fokhagymával fűszerekkel összehozott mártogatós lehet a "legegészségesebb" hasonló cucc ha nagyon kell valami a krumplihoz?
Joghurt+citrom+friss bors+dijoni mustár+lehelletnyi méz+ek olívaolaj=friss, kalóriaszegény majonéz.
A mibe tunkoljam a sült krumplit krízist nem értem, én nem tunkolok, igaz, nem sütök krumplit sem. Az egyik legrosszabb ízű, legtartalmatlanabb étel a világon, de főleg nem finom. Sem tepsiben, sem máshogy. Eszembe sem jutna a legízetlenebb, és legízetlenebbül elkészített zöldséget enni.
Létezik tartósítószermentes, cukormentes ketchup, ami tulajdonképpen zöldfűszeres passata. Olyat is tudsz készíteni.
utolsó, ez a majonéz (Joghurt+citrom+friss bors+dijoni mustár+lehelletnyi méz+ek olívaolaj) nem is hangzik rosszul :)
Arányokat tudnál mondani?
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!