Léteznek cékla receptek? Eddig még csak nyersen és főve ( savanyúságnak ettem) ecetesen, van ötlet, hogy készíthetem még el?
Én szoktam almás tejfölös céklasalátát.
Vagy sütőben sütve mézesen sósan de akkor jó sok sárgarépát karikázok mellé. Nagyon finom. Mehet hozzá rozmaring is kicsit kiolajozott tepsiben. Nagyon finike. 😉
Hű, ez de jól hangzik! Az almás tejfeles salátához milyen fűszerezést lehet alkalmazni?
Mézesen sárgarépával? De jó ötlet! Sosem próbáltam. Szerencsére még elég sok van a kertben és imádom, még főve is bármikor megenném, de ezek az ötletek feldobják! Köszönöm ezt biztos kipróbálom!
Utolsó vagyok (a borcsos).
Eszembe jutott, hogy pár éve kipróbáltam süteménybe illetve zsömlébe is. Mindkét esetben "elősütöttem" a céklát és lereszelve kevertem a tésztába (megmostam, alufóliába csavartam és sütőben sütöttem, de már nem emlékszem sajna meddig, de a végén simán le lehetett húzni a héját és a belseje is puha volt)
Első vagyok a salátát úgy szoktam hogy pici ecet és édesítő így olyan kis pikáns lesz. Le kell reszelni nagy lyukú reszelőn. tejföl ecet só édesítő. Mehet bele az alma cékla szép rózsaszín lesz és nagyon finike.
A másik olajozott tespsi közepes kockára vágott cékla nagyobb karikákra vágott répa pici víz só méz. Alufóliával letakarod. Elpárolod a vizet a végén meg jól megpirítod. Van hogy még krumplit is karikázok közé. Nagyon fincsi. Végülis szerintem a fokhagyma simán mehet mindkettőbe. Egy próbát megér. De szerintem a google tud még adni ötleteket. 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!