A cékla hatása az emberi szervezetre nyersen, vagy főve is ugyan olyan?
Figyelt kérdés
2016. aug. 21. 19:08
2/5 anonim válasza:
Lehetőleg nyersen fogyaszd, a főzés során értékes vitaminjainak 30% -át azonnal elveszti.
3/5 anonim válasza:
Nem ugyanolyan. Főve a vitamintartalom nagyrésze elveszik.
4/5 anonim válasza:
Nyersen hasznosul a legjobban, ami a vitaminokat illeti, de rengeteg nagyon hasznos/fontos nyomelemet is tartalmaz, ami a főzés során nem vész el, vagyis főve is érdemes fogyasztani.
5/5 anonim válasza:
Ha a vitamin tartalmára utazol, akkor nyersen egyed. Amúgy nem egy vitamin bomba.
Ha a vas- és ásványi anyag tartalma, rost tartalma miatt ennéd, akkor megfőve egyed, mert a főzés által feltáródnak és sokkal könnyebben emészthetővé-felszívódóvá válnak ezek az értékes anyagok.
Ismerősöm a paradicsomot nyersen fogyasztotta bőségesen, elmondása szerint a likopin tartalma miatt. El kellett keserítsem, hogy míg főve 60-70%-a feltáródik a likopinnak, addig nyersen csak 1-2%-a hasznosul. Csak ő ezzel nem volt tisztában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!