Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hogyan kell megtisztítani /...

Hogyan kell megtisztítani / lehártyázni a velot?!

Figyelt kérdés
Múltkor eszembe jutott hogy meg akarom kóstolni a sertés agyvelot ( bármilyen gusztustalanul is hangzik ). Én bakonyi /gombás-tejfolos/ velopaprikast készítettem belole (saját recept) és mindenkinek nagyon ízlett. Vettem megint, de most inkább kirántani szeretném, azonban van egy kis problémám, mivel múltkor mikor lehártyáztam, szétesett apró kis darbkákra, mint a darált hús, úgy viszont lehetetlen kirántani. Képeken gyonyoru rántott velorózsákat láttam, amin úgy nézett ki, mint a karfiol vagy a brokkoli! Hogy kell csinálni, hogy egyben maradjon?! Nagyon sokat segítene, ha leírná valaki! Koszonom elore is!!!

2016. aug. 24. 11:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%
én hideg folyó víz alatt óvatosan szedem le hártyát. Így egyben marad. Nézd meg a hetesnél ,hogy ne törmeléket adja neked hanem a nagyobb fél tenyérnyi velő darabokat. Amikor panírozom akkor is egybe marad. A tojásból egy kisebb lyukacsos lapáttal veszem ki. Annyi ,hogy én nem sózom panírozás előtt mert akkor kicsit megkeményedik mire kisül. Tálalás előtt sózom. Egyszere 2-3 kg veszek meg és tisztás után panírozva adagonként fagyasztom le. Ami törmelék lesz abból piritosra krémet ,velővel töltött rántott hús vagy palacsinta . Vese velő vagy májas velő készül.
2016. aug. 24. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen koszonom a gyors válszat! Szép velot kaptam, mert jóban vagyok a hentessel,és én is lefagyasztottam. Valószínuleg múltkor egy kicsit jobban szétszedtem a kelleténél! A velovel toltott rántott hús nagyon jól hangzik, ki fogom próbálni azt is!!! Jó, hogy írtad, hogy sutés után kell megsózni, mert valószínuleg pórul jártam volna! Koszi még egyszer!
2016. aug. 24. 12:25
 3/11 anonim ***** válasza:
90%
Én nem hártyázom le, hanem rajtahagyom, semmi baja sem lesz töle, csak nem tud szétesni.
2016. aug. 24. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Végul is szerintem sem:)) Amúgy a csontszilánkokat azt hogy szeditek ki?!
2016. aug. 24. 14:33
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Én még sosem találtam benne csontszilánkot.
2016. aug. 24. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
Én egyszer vettem, de akkor volt benne tobb is.
2016. aug. 24. 18:07
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tudsz szép rántott velőrózsát készíteni, és úgy tudod szépen lehártyázni, és meggátolni, hogy széthulljon a velő, ha egy nagyon picit megfőzöd. Csak sima sós vízben, de tényleg csak másodpercekig. A velő ugyanis ettől fog egy kicsit megszilárdulni de csak annyira, hogy könnyen tudj vele bánni, és ne hulljon szét, és le tudd szedni a hártyát. Az ízéből és az élvezeti értékéből pedig ne aggódj, semmit nem veszít ezáltal.
2016. aug. 25. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen koszonom a választ, nagyon sokat segítettél! :))
2016. aug. 25. 15:04
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szívesen! Örülök, hogy segíthettem! :)
2016. aug. 25. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
2016. szept. 1. 01:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!