Melyik része az a sertésnek, amiből azt az úgynevezett "pecsenyét" lehet sütni?
Figyelt kérdés
Nem feltétlen a vesepecsenyére gondolok (abból talán nem is lehet?)2016. aug. 17. 11:03
1/12 anonim válasza:
Felénk létezik egy pecsenye disznóvágáskor készítik. Ezekből a húsokból sertéslapocka ,dagadó, comb , hagymásan.
2/12 A kérdező kommentje:
Köszi, nekem is disznóölésekkel kapcsolódik össze a pecsenye (régi emlékek) - de hagymaízre nem emlékszem, csak úgy natúr.
2016. aug. 17. 11:51
3/12 aperitif válasza:
Pecsenyét lapockából, combból (az kicsit szárazabb, mint a lapocka), dagadóból, esetleg oldalasból szoktak sütni.
Vesepecsenyéből biztos nem lehet sertéspecsenyét sütni, mert az marhahús. Más néven bélszín, és steak-et szoktak sütni belőle.
5/12 anonim válasza:
A legjobb pecsenye tarjából készül. ;)
6/12 anonim válasza:
Az igazi pecsenye az a hónalj pecsenye. A lábat mikor kiveszik, még szépen körbe lehet vágni és egy jó nagy pecsenyét kanyaritanak ki. Vagyis négyet.
7/12 A kérdező kommentje:
Köszi!! Ha pl. a tarját vesszük alapul, abból úgy lesz pecsenye, hogy egyszerűen megsütjük (több v. kevesebb) zsírban?
2016. aug. 17. 18:54
8/12 anonim válasza:
#7: Igen. Előtte sózod, esetleg bőven megtűzdeled fokhagymával, enyhén zsírozott tepsibe pakolod, szorosan egymás mellé, és hadd szóljon!
9/12 aperitif válasza:
#5, igazad van, valamiért a tarja kimaradt nekem, pedig a Lacipecsenye, cigánypecsenye abból készül.
10/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi!!
2016. aug. 17. 20:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!