Feltűnt Nektek is, hogy minden ételből és italból kiszedik a répacukrot és olcsó, hitvány, problémás édesítőszerekkel helyettesítik azokat?
Sajnos feltűnt. A cukor ki lett kiáltva a Sátán művének, és elkezdték mindenféle mesterséges szutyokkal helyettesíteni, ami ugyan a fogakat nem rombolja, csak épp bélrákot okoz, és üríthetsz öntapadós zacskóba a hasadon az életed hátralevő részében. Az sokkal jobb, tényleg. Magyarán szólva kapott a szar egy jó nagy pofont.
Éppen ezért célszerű elkerülni a "light" termékeket meg minden olyan vackot, amibe ilyen édesítőszarokat raknak.
Kedves 11-es,
Teljesen igazad van. Azért -ha eljön az ideje- a politika és a gyártók összejátszását nem ártana alaposan megvizsgálni, hogyan juthattak idáig a dolgok, ki falaz ennyire ennek az édeskés társaságnak. Mert a kommunikáció viszont egészen más a sajtóban... Ez pedig politika nélkül aligha menne. A rendeletek és törvények meg mire leérnek fentről, érdekes módon egytől egyig "véletlenül" rásegítenek a folyamatra. Semmivel nem fogy kevesebb hamburger, ellenben tele lett minden pl. a gagyi, olcsó édesítőkkel. Az ételek ehetetlenül sótlanok, stb. A minőségi, értékes répacukor maradéka is kiszorul a piacról teljesen. Első fázisban eltűnnek a cukorgyárak, mindenféle kvótákkal, gyártüzekkel, miegymással. Ettől leépül a répagyártás, hogy írmagját is kiirtsák az egészségesebb és természetesebb cukorforrásnak, ami évszázadokon át nem okozott tömeges cukorbetegséget sem süvegcukor alakban, ahogy dédszüleink ették, sem kristály formában, ahogy jó 120 évig megfelelt. Második fázisban jön a kénsavas eljárással kukoricaszárból és hasonlókból gyártott izocukor (pardon, újabb fantázia neve fruktóz-glükóz szirup), ami a keményítőből véletlenszerűen hasadó és problémás, nem bevizsgált (nem is vizsgálható, mert két cseppjében nem ugyanaz az összetétel) élettani hatású cukrokkal is telített.
Végül a sorozatosan megbetegedő emberekre hivatkozva jön a harmadik fázis: az édesítők mindenbe keverése, hogy még többen legyenek betegek. A statisztika és a sajtó meg mindent elbír...
Ahogy tapasztalhatjuk, sajnos a "LIGHT" termékeken is túlléptek és abba is beleteszik, amire nem írják rá. A nagy baj, hogy hetek teltek el, százezrével jöttek ki a termékek, ám semmiféle ellenlépést a hatóság részéről nem tapasztalni a mai napig. Holott próbáljon meg picivel több sót tenni egy szakács az éttermi levesbe, amiből egy ember csak hébe-hóba eszik és amitől eddig kutya baja nem volt senkinek. Azt kettéharapják érte. A ráírttól eltérő bolti étel-ital tartalom meg a kutyát sem érdekli? Fű alatt tesznek-vesznek, ripsz ropsz, tetszik-nem tetszik: átvariálják ételeinket, egy gyógyszert meg 10 évig tesztelnek...
Mi van akkor, ha valaki életveszélyesen allergiás ezekre és egy cseppet sem ihatna belőlük? Mert a természetben mindig vannak kivételek. Mivel tudta nélkül keverik bele, gyakorlatilag az élete veszélybe kerülhet... Én pl. egyes édesítők ízét nem édesnek, hanem enyhén sósnak érzem. Másoktól a bőröm tele lesz kiütésekkel. Megint másoktól viszketni kezdek. Talán szerencse, hogy így reagálok rájuk, mert legalább jobban észreveszem? Mindegy. Ez az egész eset számomra alaposan aláásta a fogyasztói bizalmat, de egyúttal el is gondolkodtatott a mögöttes dolgokon. HIába: Ami nem öl meg, az erősebbé tesz bennünket, - legalábbis fejben...
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!