Milyen gyakran lehet tojást enni?
Úgy tudom, hogy egészséges, de nem szabad túl sokat enni belőle. Neten azt olvastam, hogy naponta 1-2 lehet, de egy ismerősöm meg váltig állítja, hogy már a heti 2 is sok.
Én meg az utóbbi időben rászoktam arra, hogy szinte minden vacsorára tojásos kaját eszem, mert olcsó, mindig van itthon, könnyen, gyorsan és változatosan elkészíthető, és nagyon szeretem is..
De most az ismerősöm elbizonytalanított, és neten meg semmi se biztos, aztán gondoltam, itt is megkérdezem, hátha :D
Es ha azt mondja a haverod h dinitrogen monoxidod iszol es halalos, akkor elhiszed neki?
Komolyan mojdom gondolkozz mar.
Egyel amennyi jol esik, max megfingat
20-30 éve tényleg kikiáltották a tojást főbűnösnek, és heti két tojásnál többet nem javasoltak, de azóta rehabilitálták szegényt.
"A táplálkozástudományi szakemberek korábban kapcsolatot véltek felfedezni az étrendi koleszterin (az olyan élelmiszerekben, mint a hús, a tenger gyümölcsei, a tojás, a tejtermékek és a baromfi található koleszterin) és a vér koleszterinszintje között. A legújabb kutatások szerint azonban az étrendi koleszterin nem játszik akkora szerepet a koleszterinszint emelésében, mint azt korábban gondolták."
Valamelyik ismeretterjesztő csatornán tesztelték, hogy 1-2 hétig naponta 10 tojást megetettek valakivel, és 1 tizedet emelkedett a koleszterinszintje, tehát teljesen ártalmatlan.
Én hetente átlag 10-et eszem évtizedek óta, és így 45 évesen tökéletes mindig a koleszterinem, és minden más is. Egyél annyit, amennyi jólesik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!