Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Milyen gyakran lehet tojást enni?

Milyen gyakran lehet tojást enni?

Figyelt kérdés

Úgy tudom, hogy egészséges, de nem szabad túl sokat enni belőle. Neten azt olvastam, hogy naponta 1-2 lehet, de egy ismerősöm meg váltig állítja, hogy már a heti 2 is sok.

Én meg az utóbbi időben rászoktam arra, hogy szinte minden vacsorára tojásos kaját eszem, mert olcsó, mindig van itthon, könnyen, gyorsan és változatosan elkészíthető, és nagyon szeretem is..

De most az ismerősöm elbizonytalanított, és neten meg semmi se biztos, aztán gondoltam, itt is megkérdezem, hátha :D

2016. aug. 1. 20:51
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan már. legfeljebb az egyoldalú táplálkozás helytelen. Levegőt meg ne végy, mert oxigén van van benne, ami mindent oxidál, eléget. Egyszer aztán belehalsz.
2016. aug. 1. 21:01
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Es ha azt mondja a haverod h dinitrogen monoxidod iszol es halalos, akkor elhiszed neki?

Komolyan mojdom gondolkozz mar.

Egyel amennyi jol esik, max megfingat

2016. aug. 1. 21:20
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Akár mindennap ehetsz. Csak ne csak tojást egyél. Az egyik legegészségesebb étel, 16 vitamin van benne.
2016. aug. 1. 21:21
 4/10 aperitif ***** válasza:
100%

20-30 éve tényleg kikiáltották a tojást főbűnösnek, és heti két tojásnál többet nem javasoltak, de azóta rehabilitálták szegényt.

"A táplálkozástudományi szakemberek korábban kapcsolatot véltek felfedezni az étrendi koleszterin (az olyan élelmiszerekben, mint a hús, a tenger gyümölcsei, a tojás, a tejtermékek és a baromfi található koleszterin) és a vér koleszterinszintje között. A legújabb kutatások szerint azonban az étrendi koleszterin nem játszik akkora szerepet a koleszterinszint emelésében, mint azt korábban gondolták."

[link]

2016. aug. 1. 21:32
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, egyébként nem a "haverom" mondta, hanem a tanárom :D És Ő kifejezetten valószínű, hogy abból a 20-30 évvel ezelőtti kikiáltásból szedte :D Egyébként a tojást is nagyon változatosan eszem, hiszen nagyon sokféleképp el lehet készíteni, de akkor ráállok arra, hogy mondjuk 2-naponta eszem tojásos vacsorát :)
2016. aug. 1. 21:42
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Valamelyik ismeretterjesztő csatornán tesztelték, hogy 1-2 hétig naponta 10 tojást megetettek valakivel, és 1 tizedet emelkedett a koleszterinszintje, tehát teljesen ártalmatlan.

Én hetente átlag 10-et eszem évtizedek óta, és így 45 évesen tökéletes mindig a koleszterinem, és minden más is. Egyél annyit, amennyi jólesik.

2016. aug. 1. 22:04
 7/10 anonim ***** válasza:
Minden étkezésre lehet tojást enni, hacsak nincs bajod tőle. Én napi kétszer eszem (mivel ennyi étkezésem van :)), egyszerre 1-8 darabot, rendes, szabályos napjaimon napi 8-12-t. Ennék én többet, de a fehérjekeretembe nem fér. Semmi rosszat nem tudok róla, pedig rengeteget olvastam a témában. Amúgy sokan esznek ennyit vagy duplaennyit. Ritka, de ennyi milliárdból azért sokan :)
2016. aug. 1. 23:41
 8/10 anonim ***** válasza:
#2: Sokszor olvastam már ezt, de nem értem. A nagyon szénhidrátszegény étrendek jellemzője, hogy a szellentések száma drasztikusan leesik, napi sok tojás mellett is. Inkább a szénhidrát lehet a bűnös, bár biztos összetett téma, nem vagyok szakértő. De napi 10 tojás és kevés szénhidrát mellett nekem megszűnnek efféle tevékenységeim és sokaktól olvastam hasonlót.
2016. aug. 1. 23:43
 9/10 A kérdező kommentje:
Ooo, köszönöm szépen a sok választ, teljesen megnyugodtam, egyébként én sem értettem a logikáját, hogy egy egészséges dolog miért ártalmas, ha heti 2-nél többet esszük O.o
2016. aug. 4. 22:06
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem egészségtelen. Fogyaszd bátran.
2016. aug. 5. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!