Külföldön élő magyarok, a tejfölt mivel helyettesítitek, hogy ha olyan ételt készítetek, amibe ez kell?
Általában lengyel boltból szerezzük be, de ha nincs időnk elmenni oda, akkor meg a tescoban, lidl-ben is lehet kapni soured cream-nek vagy minek nevezik. (Anglia, de franciául van rá írva, gondolom onnan hozzák..)
De nem mindegy melyik, mert van olyan is ami olyan folyékony mint a víz. Ha te is veszel akkor előtte rázd meg.
Finnországban a viili nevű tejterméket használtam.
Görögországban pedig az egyik joghurtot.
Ha hozzájutsz tehéntejhez, könnyedén tudsz tejfölt csinálni.
Franciaországban a sűrűbb állagú crème fraîche-et használjuk. Kicsit több kell belőle, mint a magyar tejfölből, de minden magyar ételt, szószt vagy levest el tudok vele készíteni.
Normandiában nagyon jó folyékony tejfölt, vagy inkább tejszínt csinálnak, néhány ételhez ez még jobb is, mint a sűrűbb tejföl.
Mit kell helyettesíteni??
Mindenhol van sour cream/creme fraiche/schmand/saure sahne ami gyakorlatilag 99%-ban megegyezik a tejföllel.
Természetesen minden nemzetnek megvan a maga "tejfölje" így teljesen identikus nem lesz, de lényegbeli különbséget nem lehet felfedezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!