Külföldi magyarok, ti a magyar hozzávalókat mivel helyettesítitek?










Németországban élek.
A paprikát Magyarországról veszem termelötöl, ez az egy, ami itt nem megfelelö minöségü (de a mo-i bolti nem jobb vagy rosszabb, mint amit ott ehet kapni, de a házival össze sem lehet hasonlítani)
Itt készítenek magyar recept szerint kolbászt, ami sokkal jobb minöségü és ízü, mit amit MO-on a boltokban lehet kapni.
(Évekig hoztuk, és rengeteget mérgelödtem, mert büdös volt - nem megfelelöen megtisztított bél miatt -, mócsingos, porcos darabokkal tele, ha ételbe tettem, akkor gumis, száraz, ehetetlen valami lett belöle, pedig "márkás" termékekröl volt szó)
Az itteni sokkal magyarosabb, jobb minöségü, mint a mo-iak.
Szalonnát ugyanúgy lehet kapni (síma oldalszalonnát is, meg húsosat is), ami rendesen megfüstölt, nem "füst ízü páccal kezelt", mint amit Mo-on kapok.
A tejföl itt Schmand néven kapható, méghozzá olyan miöségben, mint ami régen volt a magyar tejföl, nem a mai zsírmentes, összetúrósodó mütejföl. Viszont ha beleteszem az ételbe, nem is csapódik ki, nem kell "hökiegyenlíteni", anélkül is használható.
Túrót - legalábbis magyaros jellegüt nem lehet kapni, de az itteni jó minüségü (Schichtkäse) krémtúró nagyon sok esetben helyettesíti, olyan ételekben mindenképpen, ahol tejföl is kellene hozzá - ott ugyanis a tejföl már "benne van". Ha a morzsás túróra van szükségesm, akkor ezt felmelegítem és lecsurgatom - akkortól kezdve olyan, mint az "igazi".
Szóval itt nincs olyan alapanyag, ami nem legalább olyan jó, mint a magyar (söt itt nincs bennük olyan sok szemét, mint MO-on), és semmi sem hiányzik.





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!