Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Külföldi magyarok, ti a...

Külföldi magyarok, ti a magyar hozzávalókat mivel helyettesítitek?

Figyelt kérdés
Gondolok itt pl. fűszerpaprikára, parasztkolbászra, szalonnára, tejfölre, túróra stb. Vesztek valami mást helyette (pl. tejfölhöz és túróhoz hasonló dolgokat lehet kapni Angliában vagy Írországban, de nem teljesen ugyanolyan, mint a magyar), vagy külföldi magyar élelmiszerboltban megveszitek, esetleg teljesen elhagyjátok az ilyen ételeket?
2015. máj. 21. 21:25
 1/3 anonim ***** válasza:
Angliában élek. Tejfölt, túrót lengyel boltokban lehet kapni, még jobbak is minőségben, mint a magyar áruk. Pirospaprikát évek óta egy arab üzletben veszek, pakisztáni termék, szépen színez. A füstölt kolbász, sonka, szalonna már nehezebb dió, bár vannak hasonló termékek ezekből is. Összeségében tehát sok mindent beszerzek itt, van ami más de megszoktuk, van amit Magyarországról küldenek vagy én hozok magammal és van amit elhagytunk pl túró rudi, mert nem tudom beszerezni.
2015. máj. 22. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Németországban élek.


A paprikát Magyarországról veszem termelötöl, ez az egy, ami itt nem megfelelö minöségü (de a mo-i bolti nem jobb vagy rosszabb, mint amit ott ehet kapni, de a házival össze sem lehet hasonlítani)


Itt készítenek magyar recept szerint kolbászt, ami sokkal jobb minöségü és ízü, mit amit MO-on a boltokban lehet kapni.

(Évekig hoztuk, és rengeteget mérgelödtem, mert büdös volt - nem megfelelöen megtisztított bél miatt -, mócsingos, porcos darabokkal tele, ha ételbe tettem, akkor gumis, száraz, ehetetlen valami lett belöle, pedig "márkás" termékekröl volt szó)

Az itteni sokkal magyarosabb, jobb minöségü, mint a mo-iak.

Szalonnát ugyanúgy lehet kapni (síma oldalszalonnát is, meg húsosat is), ami rendesen megfüstölt, nem "füst ízü páccal kezelt", mint amit Mo-on kapok.


A tejföl itt Schmand néven kapható, méghozzá olyan miöségben, mint ami régen volt a magyar tejföl, nem a mai zsírmentes, összetúrósodó mütejföl. Viszont ha beleteszem az ételbe, nem is csapódik ki, nem kell "hökiegyenlíteni", anélkül is használható.


Túrót - legalábbis magyaros jellegüt nem lehet kapni, de az itteni jó minüségü (Schichtkäse) krémtúró nagyon sok esetben helyettesíti, olyan ételekben mindenképpen, ahol tejföl is kellene hozzá - ott ugyanis a tejföl már "benne van". Ha a morzsás túróra van szükségesm, akkor ezt felmelegítem és lecsurgatom - akkortól kezdve olyan, mint az "igazi".


Szóval itt nincs olyan alapanyag, ami nem legalább olyan jó, mint a magyar (söt itt nincs bennük olyan sok szemét, mint MO-on), és semmi sem hiányzik.

2015. máj. 22. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Angliában élek, eleve nem nagyon fogyasztom a tipikus magyar konyha ételeit, így nekem egyáltalán nem gond a hozzávaló kérdése. Ami meg néha hiányzik, arra ott a magyar bolt, vagy ha hazamegyek, eszem otthon.
2015. máj. 22. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!