A steak-nek mi a magyar megfelelője?
tágabb értelemben sült hús
pontosabban sült marha hátszín
A steak, az egy elkészítési mód. Magyarul sülthúsnak mondhatnánk, de valójában ez egy speciális metódus, ahogyan elkészítik a különböző húsokat.
Jellemzően bármit nevezhetsz steaknek, amit magas hőfokon megkérgesítesz, és a belsejét kevésbé, vagy egyáltalán nem sütöd át. Tehát a lényeg, a húst hirtelen magas hőfokon kezeled.
A magyar megfelelője: cigánypecsenye...
Amúgy Magyarországon is szinte minden étteremben van.
De ha a beafstek-et akarod magyarra fordítani: bálszínjava.
Egyébként ha sztenderd étellel akarom összehasonlítani, akkor a magyar megfelelője: Natúr szelet, roston sült hús.
Ugyanis a steak-nek semmi köze ahhoz, hogy kizárólag marhából lehet, mint ahogy az is hülyeség, hogy föltétlenül ne kéne teljesen átsütni.
Ha jól érlelt marhából készítjük, akkor nyilván úgy célszerű, de ez egyáltalán nem kitétele a steak elnevezésnek.
A lényeg csupán annyi, hogy minimális zsiradékon, nyitott térben, lángon történjen a hőbehatás.
A sült hús azért túl általános, mert az készülhet bő zsiradékban is (bundázott húsok) vagy zárt térben (sütő, kemence).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!