Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti hogyan készítetek a sváb...

Ti hogyan készítetek a sváb gőzgombócot?

Figyelt kérdés

Régi sváb gőzgombóc (Hefeknedl) recepteket keresek. Minden, ami gőzgombóc érdekel. Különösen a különböző elkészítési módok. Más más tájakról.


Várom a recepteket!



2016. jan. 6. 17:25
 1/2 anonim válasza:
54%

Miért nem keresel rá?


[link]

2016. jan. 10. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

500 g liszt

1 tojás

280-300 ml tej

3 dkg élesztő

2 ek vaj

1-2 ek cukor

1 mokkás kanál só


szilvalekvár


A hozzávalókat kenyérsütő géppel dagasztatom ki, nem kemény kenyértésztát, hanem egy közepesen kemény tésztát kell kapni. A liszt minőségétől függ, hogy mennyi tejjel lesz ilyen a tészta. Minimum duplájára kell megkeljen.

Ekkor két részre osztom, hurkákat sodrok belőle, így vagdalom 10-12 egyenlő részre. Evőkanálnyi szilvalekvár adagokkal gombócokat formálok belőle.

Egy nagy lábasom van pároló betéttel.

A pároló betétet sütőpapírral lefedve 4 gombócot tudok egyszerre gőzölni. Legalább 15 perc kell, és hamarabb ne emeld fel a fedőt, mert összeeshet a gombóc.

Mi vanilia sodóval leöntve szeretjük.

2016. jan. 11. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!