Ti hogyan készítetek a sváb gőzgombócot?
Régi sváb gőzgombóc (Hefeknedl) recepteket keresek. Minden, ami gőzgombóc érdekel. Különösen a különböző elkészítési módok. Más más tájakról.
Várom a recepteket!
500 g liszt
1 tojás
280-300 ml tej
3 dkg élesztő
2 ek vaj
1-2 ek cukor
1 mokkás kanál só
szilvalekvár
A hozzávalókat kenyérsütő géppel dagasztatom ki, nem kemény kenyértésztát, hanem egy közepesen kemény tésztát kell kapni. A liszt minőségétől függ, hogy mennyi tejjel lesz ilyen a tészta. Minimum duplájára kell megkeljen.
Ekkor két részre osztom, hurkákat sodrok belőle, így vagdalom 10-12 egyenlő részre. Evőkanálnyi szilvalekvár adagokkal gombócokat formálok belőle.
Egy nagy lábasom van pároló betéttel.
A pároló betétet sütőpapírral lefedve 4 gombócot tudok egyszerre gőzölni. Legalább 15 perc kell, és hamarabb ne emeld fel a fedőt, mert összeeshet a gombóc.
Mi vanilia sodóval leöntve szeretjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!