Vegánok! Mivel helyettesítitek a szendvicskészítésnél a margarint/vajat?
Sőt, többnyire növényi zsírosak. ha tejet is tartalmaz, azt fel is tüntetik.
Rengeteg zöldségkrémet lehet készíteni, padlizsán, avokádó, sárgaborsó, és társaik, és nagyon finomak is.
Vegazsír :D Amit én így nevezek, az tartalmasabb (s pástétomnak írták, de nem tudom annak nevezni, mindegy, ez csak terminológia): 5 dkg kókuszzsírba kb. 3 dkg szezám és napraforgó vegyesen, darálva, meg kell pirítani benne, pirospaprikával, borssal, sóval, kinek mi tetszik, azzal fűszerezni. Szuper.
De ahogy írták, vannak zöldségkrémek is. Még a sült sárgarépa se egy rossz dolog kenyérre, a sült hagyma paradicsommal se, a padlizsánkrém már komplikáltabb és tovább tart, de igen jó, ajvár...etc.
Mivel sosem készítek szendvicset s nem is vagyok vegán, ennyit tudok mondani.
Egyik kedvencem: maradék sárgaborsófőzelék másnapra a hűtőben pont szendvicskrém állagúra változik. Zsemlébe vastagon belekened, ízesítheted sóval, borssal, pirospaprikával, fokhagymaporral, kurkumával, köménymaggal vagy ezek kombinációjával. Mennyei!
A sárgaborsó amúgy is túl mellőzött pedig nagyon egészséges! Fehérje meg több van benne mint a marhahúsban!
Igen ezt én is szoktam írni, hogy pirítóssal eszem, meg ropogós sült hagymával, de többnyire le szokták pontozni :/
A sárgaborsó tényleg nagyon tápláló és egészséges, kiválóan lehet fűszerezni is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!