Az ovo-lakto vegetáriánusok, mivel helyettesítitek a tojást, amikor az "összefogó" tulajdonságára van szükség, pl. a zöldségfasírozottaknál?
Másfél éves kisfiam sem tejterméket, sem tojást nem ehet. Rizstejjel, zabtejjel és tojás nélkül szinte mindent meg tudok már csinálni, de a fasírozottak kifognak rajtam!
Másik kérdésem, hogy milyen tejfölt és joghurtot használtok? A szójából készült termékeket nem adom a gyereknek, és sajnos csak a szójajoghurtot ismerem.
Köszönöm a segítségeteket!
Ők pont, hogy esznek tojást.
"Ovo-lakto-vegetarianizmus
A növényi élelmiszerek mellett tojást (latinul ovum), illetve különféle állatok tejét (latinul lac) és/vagy az abból készült tejtermékeket is fogyasztó személyek táplálkozása."
Én vegetáriánus vagyok. Bár eszem tojást, többnyire magában eszem. Ez csak ízlés kérdése: szerintem sok étel (pl falalafel, fasírtok) ízét elrontja, ha megég benne a tojás. Ilyenkor egy kis olívaolajat + teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet szoktam hozzátenni. Ha jól találod el az arányokat, jó lesz az állaga, és akkor nem kell tojás. Ha sósan szeretitek az ételt(én nem), akkor a liszt miatt kicsit több só kellhet bele.
F/18
Köszi az ötletet.
Végül a tojás nélküli sütikbe is szódabikarbóna+olaj kell.
Közben rájöttem egy nagyon egyszerű megoldásra. Bekevertem a fasírtot és beraktam a hűtőbe egy éjszakára. Jól lehűlt és egyáltalán nem esett szét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!