Nem túl jó minőségű "sonkát" hogy tudnék elhasználni?
Van egy darab "sonkám", de nem valami jó, a nagy része kötőanyagos pép, csak foltokban van hús, és elég sós is.
Mire tudnám elhasználni, hogy finom is legyen?
(Még elég kezdő vagyok a témában)
Én is valami ilyesmire gondoltam.
Régebben, amikor nem volt a szüleimnek túl sok pénze, akkor jobb híján ettem ilyesmiket kenyéren is. Nem volt valami finom, de a sima margarinnál jobb.
Ahogy írtam, rántottába, lepirítva teljesen jó. Csak nagyon apróra kell vágni és tapadásmentes edényben sütni, mert rengeteg benne a víz és hajlamos leégni.
Ha veszel mellé egy kis normális füstölt sonkát, ledarálod őket és összekevered akkor sonkás tésztának is jó.
Vagy esetleg kis kockákra vágod, lepirítod akkor még valami krémlevesbe is jó, hogy megszórod vele a tetejét.
És így még az akadékoskoró kidobáspárti is örülhet, mert így csak annyit teszel rá, hogy megkóstold és ha nem ízlik akkor nem teszel rá többet, a levest meg megeszed pirított kenyérkockával.
A nagyobb része ment pizzára (nem lesz a kedvencem, de nem volt vészes), a maradékból pedig kenyérre kenhető krémet csináltam.
Ledaráltam nagyon apróba, bele reszelt sajt, fokhagyma, reszelt főtt tojás, majonéz. "Sonka" nélkül ez egy jól bevált recept, és azzal se lett rossz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!