Miért jobb minőségű a Holland répa a Magyarhoz képest?
Rettentő sok helyen vásároltam már répát. Nagyobb, kisebb boltokban. Piacon őstermelőtől, kistermelőtől, vásárban. Dunántúlon és Alföldön is. De az egyik (reklámnak minősül így nem írom ki) kisebb Német áruházban lévő Holland sárgarépa a legjobb. Sokáig bírja a hűtőben is. Nem fonnyadt és nem olyan "gumis".
Miért sokkal jobb a Holland répa?
Így van!
Azt is meg tudják csinálni, hogy ne ék (vagy kúp) alakú legyen, és ne legyenek rajta elágazások, hanem henger alakú legyen, hogy egyenletesebben lehessen felvágni a legtöbb alakzatra. A kínai konyhák nagy örömére.
Ez mind gém manipuláció.
Mint ahogy a mindig tökéletes és egyforma paradicsom, vagy kígyóuborka is.
Dekoratívak, gazdaságosak, de a természetes változattal távoli köszönő viszonyban állnak.
Amivel nem is lenne baj, hiszen a gém módosításnak köszönhető , hogy elegendő hozamot termelnek a haszonnövények, ellenállók a kártevőkkel, és időjárási viszonyokkal szemben, stb, stb...
Csak éppen az emberi egészségre gyakorolt hatásáról oszlanak meg a vélemények, illetve az ilyen irányú kutatások eredményeit érdekes módon sok esetben titok fedi!
Még véletlen sem gémmodosított - ugyanis az sen Hollandiában (sem Németországban) nem megengedett.
Ezek a fajták már régiek ott,es csakis hagyományos nemesítéssel (szelekció, keresztezés) állították elö.
Mivel nincs agyonvegyszerezve a termesztés során, ezért áll ell sokáig.
1-2, Olyan hülyeségeket beszéltek hogy hajam égnek áll...persze minden génmódosított. A levegő is amit szívtok.
3, Igazad lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!