Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért "jobb" a zabpehelyliszt?

Miért "jobb" a zabpehelyliszt?

Figyelt kérdés
Több diétás receptben is olvastam, hogy zabpehelyliszttel dolgoznak, mert az "egészségesebb". Tudom, gluténmentes, de azon kívül mi az extra benne?

2015. jún. 9. 19:51
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem jobb, csak divatosabb.
2015. jún. 9. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Annyival jobb,mint a teljes kiőrlésű liszt.Illetve nem búzából van,hanem zabból.Ennek sem tudják olyan finomra őrülni a szemeit,így lassabban szívúdik fel,tovább tart a teltségérzet.Több tápanyag is van benne.Én azért szeretem,mert mindenféle sütit,piskótát palacsintát ugyanúgy meg lehet vele csinálni,mint a simával,meg sem érződik.A teljes kiőrlésű számomra keserű,nem szeretem az ízét.Ez finom.De a kalóriatartalma azonos a sima liszttel,így ezzel is csak óvatosan lehet bánni.Mondjuk én a Norbi Master Mixet veszem a lisztekhez,ami szénhidrátcsökkentő,így végülis ha fogyózom,akkor is ehetek sütit.
2015. jún. 9. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Alacsonyabb a glikémiás indexe.
2015. jún. 9. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!