Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ha lakzozérzékeny vagyok,...

Ha lakzozérzékeny vagyok, ehetek disznósajtot?

Figyelt kérdés
Nem tudom hogy készül, de én erősen laktózérzékeny vagyok és nem tudom, hogy szabadna e ennem belőle.
2016. máj. 20. 09:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Birsalma sajtot is ehetsz!
2016. máj. 20. 14:43
 12/14 anonim ***** válasza:
Csak laktózmentes disznótejből készített disznósajtot ehetsz! :)
2016. máj. 20. 18:08
 13/14 anonim ***** válasza:
A házi készitésü disznosajtra igaz amit irtok. Sajnos a husüzemekben mindenfélével (Igy tejszármazékokkal is )keverik. Ezért jogos a kérdése.
2016. máj. 20. 18:09
 14/14 anonim ***** válasza:

Nem tartalmaz tejet a húsüzemi sem, maximum "nyomokban tartalmazhat", mert olyan helyen készül, ahol ez nem kizárható 101 százalékig, mert pl. ugyanazzal a darálóval három hete a tejterméket is tartalmazó sajtos párizsi alapanyagát aprították, de direkt azért nem keverik bele.

Akinek nagyon súlyos az alllergiája, arra veszélyes lehet persze egy db molekula is, de laktóznál azért ennél több szokott kelleni egy hasmarshoz, mint a "nyomokban tartalmazhat" meghatározás. Inkább a zellernél, mogyorónál veszélyes ez a "nyomokban tartalmazhat" dolog, azok sokkal súlyosabb reakciókat idéznek elő.

2016. máj. 20. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!