Ha lakzozérzékeny vagyok, ehetek disznósajtot?
A laktóz a tejnek, és a belőle készített tej-termékeknek az összetevője, alkotó-eleme!!!
Valódi, tiszta húsokban, és az azokból készített termékekben = disznósajt, sohasincs laktóz!!!!
Undorító a fejed.. meg a bolti...
Abban benne van minden, a házi nagyon finom.
Kedves Kérdező!
Most már őszintén érdekelne, hogy hogyan vetemedtél a gondolatra, hogy disznósajtot egyél, ha azt sem tudod mi az? :-)
Első válaszoló voltam, és nem akartam kirészletezni, de most mégis leírom.
A disznósajtba a sertés olyan részeit töltik, mint nyelv, fejhús, szív és egy kis bőr. Ezeket un. abálják, majd apróra vágják, vagy darálják, és ezt töltik fűszerezve a sertés gyomrába, vagy újabban műbélbe, majd megfőzik. A folyamat végeztével préselik, házilag bármilyen nehezéket tesznek rá. Talán ezért lett a fantázianeve sajt, mert gyakorlatilag sajtolják. A fölösleges nedv ilyenkor kifolyik, ezután ha kihűlt, könnyen szelhető.
Nyugodtan javítson ki valaki, ha valamit rosszul írtam, de nagyjából erre kell számítanod.
A másik feltevésem, hogy kamu a kérdés, mert még mindig nem tudom elképzelni, hogy hogyan jutott eszedbe :-)
Nem tudom elhinni, hogy nem vicc a kérdés :D
Na, mindegy, eheted. A disznósajt garantáltan laktóz- és gluténmentes kaja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!