Milyen az a puha vaj?
Figyelt kérdés
Eddig azoknál a recepteknél,ahol puha vajat írt,akkor a téglalap vajat felolvasztottam a mikróhullámú sütőben,és hát a tészta nem olyan lett,mint amilyennek kellett volna. Tehát a puha vaj az a margarin?😃2016. máj. 8. 08:54
1/5 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kb 25 fokosnak kellene lennie. Most egyszerű is előállítani, csak kirakod a napfényre.
2/5 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nem. A puha vaj, az szilárd, puha vaj. Nem bonyolult. Csak ki kell venni a hűtőből, és hagyni, hogy szobahőmérsékletű legyen.
3/5 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Egyszerűen tedd ki a konyhapultra a vajat egy tálkában, amikor elkezdesz összekészülődni a sütéshez. Mire sorra kerül, pont jó lesz az állaga, keverhető, de nem folyós. Az olvasztott, majd visszahűtött vajnak teljesen más az állaga, sok tésztát elront (például a linzert), mert sütéskor nagyon hamar kifolyik és eláztatja az egészet. A margarin nem élelmiszer, azt felejtsd el.
4/5 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A normális, tehéntejből készült, legalább 80 % zsírtartalmú vaj szobahőmérsékleten puha.Mikrózással nem lehet jó állagúra "puhítani ", mert kívülről már olvad, a belseje még kemény.Az olvasztott vaj, kizárólag kevert tésztákba jó.
A kenhető margarinokba olyan adalékot tesznek, amitől nem dermed meg, hidegen is kenhető. Ezek teljesen alkalmatlanok sütésre.
Vagyis a puha vaj nem margarin, hanem szobahőn tartott tehénvaj.
5/5 A kérdező kommentje:
Aha,köszönöm a válaszokat😅
Mellesleg,14 éves fiú vagyok,szóval ezért nem tudtam😃
2016. máj. 9. 18:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!