A konzerv halnak miért olyan puha a gerince? Tesznek bele valamit, ami megpuhítja azt?
Figyelt kérdés
2012. aug. 18. 11:24
1/5 anonim válasza:
Szerintem mielőtt dobozolják, biztos, hogy pár napig valami páclében van, ami nemcsak tartósítja a halat, de puhítja a szálkákat és a gerincét is. Ha ilyen valami eljáráson nem esne át a hal, ugyan mitől állna el hónapokig?
2/5 anonim válasza:
A hőkezelési eljárás(főzés,sütés stb)alatt az ilyen vékony csont átpuhul.
3/5 anonim válasza:
Igen,hirtelen nagyon magas hőfokra hevítik és a pici szálkák megfőnek.
4/5 anonim válasza:
Az ilyen kis halaknak amúgy is vékonyka szálkájuk gerincük van. Szóval a konzerválás előtti eljárások miatt megpuhul. Meg sokat áll a lében is ami a konzervben található.
Így megpuhulnak a halban található csontok, szálkák, gerincek.
5/5 anonim válasza:
Ja és nem tesznek bele semmit sem ami megpuhítaná azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!