Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mitől szálkás a gyömbér?

Mitől szálkás a gyömbér?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretem a gyömbért, de reszeléskor hosszú szálak kerülnek a teába, ez nagyon zavaró. Gondoltam, ha kisebb hajtást veszek jobb lesz! Nem úgy lett.
2016. febr. 28. 11:52
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Leginkább mert ilyen a növény szerkezete. Ezt sehogy sem tudod kiküszöbölni. Teatojás és egyéb fém dolgok nem tesznek jót az ízének, de ott a pofonegyszerű megoldás, szűrd le, miután alaposan kiáztattad. Engem nem zavarnak a darabkák, elrágcsálom, ami a pohár fenekén maradt, de a fiaimnak leszűröm.
2016. febr. 28. 11:55
 2/5 anonim ***** válasza:
90%
Pontosan. Mivel a növény gyökere, ilyen a szerkezete. Le kell szűrni, ha zavaró.
2016. febr. 28. 12:04
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ezért sose reszelem a gyömbért, hanem éles késsel apróra vagdalom. Először keresztben, a rostokra merőlegesen, aztán aprítom. Igaz, én nem teába, hanem ételbe használom, ott bajos lenne a szűrés.
2016. febr. 28. 16:50
 4/5 anonim ***** válasza:
Azok a növény rostjai, barátkozz meg velük, mást nem tudsz tenni. Teához kell reszelni, elég, ha felszeleteled, egyébként pedig hosszában (szálirányban) reszeld, úgy kevésbé szálkásodik ki.
2016. febr. 28. 18:54
 5/5 anonim ***** válasza:

Igen így van, a gyömbér egy rostdús gumós növény.

nem kell foglalkozni a rostokkal, akinek zavaró , az nem fogyasztja el.Én sem reszelem, csak éles késsel aprítom, és teljes egészében elfogyasztom, akár nyersen is. gyümölcsjoghurtba is isteni finom, és nagyon nagyon egészséges.

2016. febr. 29. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!