Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért nem kell ráírni a...

Miért nem kell ráírni a kenyér címkéjére, hogy pontosan miből készült? Az eladók soha nem tudják, meg hát azt mondanak, amit akarnak.

Figyelt kérdés

2016. jan. 13. 13:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Volt egyszer a TV-ben műsor a kenyerekről, ott egy pék elsorolta, hogy hányféle anyag van a kenyérben, amiket nagy tételben kell sütni és minél gyorsabban kell, hogy megkelljenek.

Amúgy Olvas el ezt:

"lisztjavító szerek összetevői főleg természetes alapanyagok, például az ecetsav, a tejsav, a kálium-, nátrium- és kalcium-acetát, az aszkorbinsav, a zsírsavak észterei, vagy az olajos magvakból kivont lecitinek. Utóbbiak szinte korlátozás nélkül használhatóak, hatásukra javul a gépi feldolgozhatóság, lágyabb lesz a kenyérbél, lassabban öregszik a kenyér. És hogy miért nem szerepelnek ezek az adalékok a kenyerek kis fehér címkéin? A válasz érdekes: mert nem férnének ki arra a bizonyos címkére."

2016. jan. 13. 15:42
 12/18 anonim ***** válasza:

# 6/11

Akkor kérdezz meg egy péket, ha nem tennének bele annyi adalékot, akkor nem lenne kenyér gyorsan és sok.

2016. jan. 13. 15:43
 13/18 Andizsuzsi ***** válasza:

Lipóti félbarna:

Összetevők:víz, élesztő, félbarna liszt, búzaliszt (BL-80), rozsliszt, só

Tápérték leírás:

FEHÉRJETARTALOM 7,180 g/100g

SZÉNHIDRÁT TARTALOM 50,850 g/100g

ZSÍRTARTALOM 0,780 g/100g

ENERGIAÉRTÉK KJ/100G 1028,458 kJ/100g

ENERGIAÉRTÉK KCAL/100G 245,807 kcal/100g

2016. jan. 13. 15:47
 14/18 anonim ***** válasza:
0%

"lisztjavító szerek összetevői főleg természetes alapanyagok, például az ecetsav, a tejsav, a kálium-, nátrium- és kalcium-acetát, az aszkorbinsav, a zsírsavak észterei, vagy az olajos magvakból kivont lecitinek. "

Értem én, és ezekkel most mégis mi a baj? Soha, soha nem volt ilyen olcsó az élelmiszer az emberek átlagjövedelméhez képest. Tejsavval, ecetsavval, aszkorbinsavval, stb-vel (mindent amit felsoroltál) találkozol amúgy is más élelmiszerekben. Oké, ez nem hagyományos kenyér, de engem nem érdekel, amíg ilyen olcsó és semmivel sem egészségtelenebb mint a másik.

2016. jan. 13. 15:52
 15/18 A kérdező kommentje:
Pont félbarnát vettem ma a Lipótiban.:D Köszi a linket. Az eladó nem tudta megmondani, hogy pontosan mi van benne. Most már tudom.:)
2016. jan. 13. 15:52
 16/18 A kérdező kommentje:
14-es! Nekem nem az olcsóság számít, hanem az ár-érték arány, meg hogy a pénzemért ne legyen nagyon tele adalékanyaggal és az állaga normális legyen. Pl. a Tescós kenyér nálam kizárva és az Auchan is. Rémes a kenyerük.
2016. jan. 13. 15:54
 17/18 anonim ***** válasza:
51%

De pont ezt mondom: ezek az adalékanyagok természetesek. Ha nem az lenne odaírva, hogy tartalmaz adalékanyagot, hanem, hogy: EXTRA tejsavval + a napi nátrium igényed 30%-át fedezi stb. akkor is így állnál hozzá? Ezek közül egyik sem káros.

De amúgy felőlem mindenki azt vesz amit akar, csak ez már ez a para olyan szintet kezd ölteni, hogy nevetséges.

"-Ebben E-300 van, te úr isten!!! Tudod mi az? Aszkorbinsav!"

- És te tudod, hogy mi az az aszkorbinsav?

- Nem.

- C-vitamin."

2016. jan. 13. 16:34
 18/18 anonim ***** válasza:
Ráírni azért nem kell, mert nem fér el rajta, viszont a vásárló kérésére az üzletnek be kell(ene...) mutatnia a megfelelő dokumentációt. Más kérdés, hogy ezt szinte sehol nem tartják be. A diszkontláncok többnyire feltüntetik az összetételeket jól látható helyen, ők legalább korrektek.
2016. jan. 13. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!