Miért nem kell ráírni a kenyér címkéjére, hogy pontosan miből készült? Az eladók soha nem tudják, meg hát azt mondanak, amit akarnak.
Figyelt kérdés
2016. jan. 13. 13:33
1/18 anonim válasza:
Miért a búrkiflire rá van írva? Vagy a zsemlére?
Nem. NA látod.
Azért nem kell ráírni, mert ez a törvény.
2/18 A kérdező kommentje:
Elég nagy baj, hogy nem tudjuk, mit etetnek velünk. Van még a pékárukon kívül olyan élelmiszer, aminél nem kell feltüntetni a hozzávalókat?
2016. jan. 13. 13:42
3/18 anonim válasza:
Akkor süss magadnak otthon...
Én abban sem vagyok biztos, hogy amire ráírják, az valós...
4/18 anonim válasza:
Ha mindent ráírnának, akkor egy nagy újságméretü papíron lenne egy kis kenyér.
Mellesleg ez csak Magyaroroszágon divat, hoyg a kenyérre papírt ragasztanak és azzal sütik.
5/18 anonim válasza:
Nem férni rá a cimkére az a rengeteg anyag, :-)))))
A bolti kenyerekben nemcsak liszt, víz és kovász van, hanem ezernyi adalékanyag.
6/18 anonim válasza:
A bolti kenyerekben ugyan úgy csak ezek vannak, nincsenek benne adalékok. Nem is értem, miért hiszed azt, hogy megérné nekik plusz pénzt beleölni és mindenféle mást is belerakni tök fölöslegesen?
7/18 anonim válasza:
Az eladó sem tudja mi van benne. Bejön neki 20 bödön, mindegyikre rá van írva olyasmi, hogy XRT25 vagy valami hasonló, mintha valami vegyi fegyver lenne, közben csak liszt van benne. A receptben meg annyi áll, hogy 2 rész ez, 5 rész az, 10 rész amaz megy a kenyérbe.
8/18 anonim válasza:
Utolsó! A bolti kenyerekben vannak idegen anyagok: ízfokozó, állományjavító, tartósító stb. Egy péket kérdezz meg. Azért nem kell ráírni, mert akkor tudnád, mit eszel.
9/18 Andizsuzsi válasza:
Ha fontos neked, hogy milyen összetevőkből áll, akkor vásárolj olyan pékségben, aminek van honlapja és megtalálhatók az adatok. Ilyen pl. a Lipóti.
10/18 A kérdező kommentje:
Köszi Andizsuzsi! Nem is tudtam, hogy a neten megtalálható a Lipóti kenyerek összetétele. Akkor majd megnézem.
2016. jan. 13. 15:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!