Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért nem kell ráírni a...

Miért nem kell ráírni a kenyér címkéjére, hogy pontosan miből készült? Az eladók soha nem tudják, meg hát azt mondanak, amit akarnak.

Figyelt kérdés

2016. jan. 13. 13:33
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Miért a búrkiflire rá van írva? Vagy a zsemlére?

Nem. NA látod.

Azért nem kell ráírni, mert ez a törvény.

2016. jan. 13. 13:34
 2/18 A kérdező kommentje:
Elég nagy baj, hogy nem tudjuk, mit etetnek velünk. Van még a pékárukon kívül olyan élelmiszer, aminél nem kell feltüntetni a hozzávalókat?
2016. jan. 13. 13:42
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Akkor süss magadnak otthon...

Én abban sem vagyok biztos, hogy amire ráírják, az valós...

2016. jan. 13. 13:46
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha mindent ráírnának, akkor egy nagy újságméretü papíron lenne egy kis kenyér.

Mellesleg ez csak Magyaroroszágon divat, hoyg a kenyérre papírt ragasztanak és azzal sütik.

2016. jan. 13. 14:11
 5/18 anonim ***** válasza:
50%

Nem férni rá a cimkére az a rengeteg anyag, :-)))))

A bolti kenyerekben nemcsak liszt, víz és kovász van, hanem ezernyi adalékanyag.

2016. jan. 13. 14:20
 6/18 anonim ***** válasza:
25%
A bolti kenyerekben ugyan úgy csak ezek vannak, nincsenek benne adalékok. Nem is értem, miért hiszed azt, hogy megérné nekik plusz pénzt beleölni és mindenféle mást is belerakni tök fölöslegesen?
2016. jan. 13. 15:00
 7/18 anonim ***** válasza:
88%
Az eladó sem tudja mi van benne. Bejön neki 20 bödön, mindegyikre rá van írva olyasmi, hogy XRT25 vagy valami hasonló, mintha valami vegyi fegyver lenne, közben csak liszt van benne. A receptben meg annyi áll, hogy 2 rész ez, 5 rész az, 10 rész amaz megy a kenyérbe.
2016. jan. 13. 15:18
 8/18 anonim ***** válasza:
42%
Utolsó! A bolti kenyerekben vannak idegen anyagok: ízfokozó, állományjavító, tartósító stb. Egy péket kérdezz meg. Azért nem kell ráírni, mert akkor tudnád, mit eszel.
2016. jan. 13. 15:20
 9/18 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Ha fontos neked, hogy milyen összetevőkből áll, akkor vásárolj olyan pékségben, aminek van honlapja és megtalálhatók az adatok. Ilyen pl. a Lipóti.
2016. jan. 13. 15:33
 10/18 A kérdező kommentje:
Köszi Andizsuzsi! Nem is tudtam, hogy a neten megtalálható a Lipóti kenyerek összetétele. Akkor majd megnézem.
2016. jan. 13. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!