Kevés pénzből egészséges kaják?
A következő néhány hónapban nagyon sok pénzt kellene megspórolnom, ezért az élet minden területén visszaveszek, így az étkezés terén is szeretnék a lehető legkevesebb pénzből kijönni. Eddig nem nagyon spóroltam a kajával, ezért kérdezném, melyek azok az ételek, amelyeket kevés pénzből ki lehet hozni? Elsősorban főtt ételekre gondolok.
Tudom, az olcsó, ha minden nap tésztát főzök, meg krumplit, a nap többi részében meg vajas kenyeret eszek. De azért szeretnék figyelni arra is, hogy nagyjából egészséges legyen az étrendem, és ne hízzak 20 kilót a pár hónap alatt.
Írnátok olcsó, de nem túl egészségtelen ételeket? Főleg főtteket, ami ebédre is jó.
Köszi!
Szerintem a főzelékek egészségesek, laktatóak és finomak. A krumpli is viszonylag olcsó és simán, olaj nélkül megfőzve nem túl hizlaló.
Bab, lencse, borsó. Sok bennük a fehérje, nem annyira kalóriadús és tápláló.
Egészséges, nem hizlaló és olcsó?
Ez nem fog menni.
Nem tudom, nem vagyok nagy szakács, de pl. a kenyeret évek óta magamnak sütöm, kenyérsütő-gépben. Ennek az a lényege, hogy olyat csinálsz, amilyet szeretsz (pl. teljes kiörlésű lisztekből), és tudod pontosan, mi kerül bele. Fogyasztása csekély, néhány hónapon belül visszahozza az árát.
Aztán ne feledkezz meg a fehérje-bevitelről, szerintem a csirkehús a legolcsóbb forrás.
Zöldség-gyümölcsökből valami termelői piacot kéne felkeresni, ahol helyi szezonális árukat tudsz venni.
Tudom, ezek banálisnak tűnő apróságok, de sok kicsi sokra megy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!