Nem szeretem a húsos ételeket, így 13 éve nem is fogyasztom őket.
Ezenkívül nem szeretem a tápanyagokban szegény ételeket, pl. krumplis-mákos-káposztás-dióstészta négyes. Nem szeretem a sok helyen főételként tálalt édes ételeket pl. barátfüle, stíriai metélt.
Fú, én válogatós vagyok, de sok olyan étel van, amit csak azért nem eszem meg, mert pl. nagyon nehéz jól elkészíteni és ha komolyan nagyon gusztusos és jól néz ki, megeszem, de nem vagyok oda érte (ilyen pl. székelykáposzta), vagy amit amúgy szeretek, de szintén könnyü elrontani, és ha más, mint amilyet megszoktam, akkor nem kell (rakott krumpli pl.) De aztán van az a kategória, amit sehogy sem bírok megenni, pl.
-Fözelékek
-Semmi paradicsomlével készült étel pl. töltött paprika (pedig a paradicsomot szeretem)
-Fött tojás (szintén akármilyen formában a tjás jöhet, csak föve nem)
-Hal és egyéb tengeri herkentyük
-Levesek nagy része
-Mákos akármi (pl. mákos tészta, de semmilyen más édes tésztát sem szeretek, pl. grízes, lekváros...)
-Húst szeretem, de csak csirke és soványabb disznó,amit megeszek
S a többi ami nem jut eszembe :D
Elég hosszú a lista. Ami most hirtelen eszembe jut:
Répa, karalábé, zeller, gesztenye, mogyoró, mák, dió, sok gyümölcs (pl. eper, meggy, alma, narancs, feketeribizli, birsalma, málna), kávés ételek, csoki (kivéve a 70% feletti kakaótartalmú), édes tészták, süteményekből nagyon kevés van amit megeszek (alapból nem szeretem az édességeket), lekvárok, befőttek, vadas, pacal, velő, sült vér, vese, nyúl, kecske, bárány, virsli, párizsi és társai, disznósajt, fánk, lángos, palacsinta édes töltelékkel (sóssal jöhet bármikor és üresen is), nutella, instant levesek, gyümölcsfagyi, bármilyen puding, kefir, krumplis tészta, tofu, pangasius.
Ételek amiket NEM szeretek(csak néhányat sorolok fel) :
-spenót, főzelékfélék
-gombás ételek
-csoki (bár ez inkább édesség)
-lasange, makaróni, ilyenek...
és még a gyümölcsöket nem szeretem túlzottan, tudom hogy nagyon fontos vitaminokat tartalmaz meg egészséges stb, de eper és a barackon kívül egy gyümit se szeretek.
Babos ételek, disznóhús, tenger gyümölcseinek többsége, csirkepörkölt, borsó (bár ha van borsó valamilyen ételben, akkor attól még megeszem (nem úgy, mint pl. a bab esetében), de nem szeretem), húsok zsírpsos/rágós részei, hurka, töltött káposzta, töltött paprika, főzelékek és levesek többsége.
(+ nem kóstoltam még soha a kocsonyát, pacalt - szerintem nem is fogom)
Kb. ennyi szerintem, hát én is elég válogatós vagyok, viszont mentségemre szólok, hogy azért van nálam is jó pár olyan étel amit szeretek, míg az emberek többsége általában inkább nem.
A gyorséttermi kajákat egyáltalán nem, még a kávéjukat sem iszom.
Házi normális kaják közül pedig a tejes főzelékeket nem szeretem, a többi ételt megeszem, na meg talán még a hájas húsok amiket annyira nem. Amúgy nem vagyok válogatós, a koli sokmindenre megtanít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!