Milyen ételek vannak még, amelyeket köztudottan utálni szoktak a magyar emberek? Például gomba, hal, máj, mazsola, spenót.
A magyar átlagember szerintem sajnos mondhatni pont a minőségi, élvezhető alapanyagokat, ételeket utálja: hidegen sajtolt olajak, különböző ízletes sajtok (ugye csak a trappista a "jó", a többi az "büdös", meg minek, mert sokba kerül), erdei gombafélék, tengeri halak, egzotikus vagy kicsit drágább gyümölcsök, saláták, ételkülönlegességek/különböző nemzetek specialitásai (mert miazmár, meg az flancos, az sznob), változatos/friss fűszerek, és még sorolhatnám a végtelenségig!
Nézz külön ezen a fórumon! Minek a vaj, mandulaolaj, van ott disznózsír meg ráma margarin! Minek habtejszín, jó bele a tejföl! Főz a fene vaníliakrémet, csinálj meg egy tasakos pudingot inkább! Mit főzzek ma? Lencsefőzeléket lebbencslevessel és a fasírtot se felejtsd ki belőle! Mi különlegeset csinálhatnék spenótból? SPENÓTFŐZELÉKET TOJÁSSAL. Egészséges, megfizethető ételek? virsli, löncshús, párizsi!! Mit főzzek a gyerekeknek? Rántotthúst sültkrumplival! Mi legyen a randira az ebéd? Bableves pogácsával...
Jöhet a lepontozás, de ez a szomorú valóság :(
Meglepően sokan nem szeretik a gyümölcsleveseket.
Pacal.
Az, hogy nagy általánosságban mi igaz, azt nem tudom. Csak személyes tapasztalataimról tudok beszámolni:
Amit hallok, hogy más utálja, pedig én szeretem:
- spenót
- gomba
- főzelékek (gyakorlatilag mind, de főleg kelkáposzta és tök)
- fehér répa
- sült / főtt hal
- "amiben van hús" / "amiben nincs hús"
- velő
- sült vér
- disznósajt
- kelt tészta (van, akinek gyomorégést okoz)
- nemes penészes sajtok
Amit én nem szeretek, pedig más szívesen eszi:
- füstölt lazac
- nyers hal
- kagyló
Sokan nem szeretik a mákot, mert "beleragad" a fogukba.
Én munkában is szoktam ebéd után fogat mosni, de aki ezt nem teheti meg, az egyen egy almát és szépen eltűnik a mák a fogáról / foga közül :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!