Fúú, hát válogatós vagyok, most mégis arra jutottam, hogy szinte bármit megeszek, csak legyen gusztusos, és lehetőleg ne éljen.
Viszont a zsíros, hájas húsokat nem szeretem, és az émelygős dolgokat sem.
Alapanyagokat tudok mondani.
Avokádó, articsóka, gesztenye (csak sütve, sehogy máshogy nem), lenmagliszt (létezik étel, amibe elmegy, de alapvetően borzalmas), ipari hulladékok, állat, ami még él, a legtöbb idared alma, füge... A sovány húsokat sem szeretem, de ha házi és jól van elkészítve, remek fűszerezéssel és sok zsírral, akkor még valahogy elmegy, ha minimum bőrös csirkecomb szinten van. Ami ennél is soványabb, azon már semmi nem segít, azt hiszem. Zellerszár (a zellergumót is kerültem sokáig, de most már tudom, hogyan tudok igen finomat főzni belőle. amúgyis változik az ízlésem, gyerekként a marcipánt és a banánt sem szerettem).
A legtöbb növényért odavagyok :)
Egypár ételcsoportot pedig nem szoktam fogyasztani, mert nem fér az életmódomba és ha nem is rossz az ízük, semmi szükségem rájuk s nekem ugyan nem hiányoznak. Szénhidrátbombákat ritkán eszem vagy pici mennyiségben.
S van, amit sosem kóstoltam, pl. a pacal, de nem is igazán érdekel.
Az elkészítési módokra pedig elég igényes vagyok, már gyerekkoromban is ez volt. A menzát eléggé utáltam, anyám főztjét pedig eléggé szerettem :D Az oviban még jó volt a menza, boldogan ettem a tökfőzeléket, amit senki más... Nem értettem, mivel a tökfőzelék finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!