Ha én soha, semmilyen körülmények között nem hízok el, akkor mit kezdek a cukortartalmú szénhidráttal?
17 évesen én is lazán pizzáztam éjfélkor, meg ment a kóla+chips stb. Nem volt gond a súlyommal. Most, 10 évvel később már jobban kell figyelni.
Alkat kérdése amúgy, van aki világ életében sovány marad, bármit is eszik, de az nem jelenti hogy nem lehet mondjuk cukorbeteg idővel...
Jó kérdés, én stagnáló típus vagyok s szerintem én nyilván elégetem. Extra sok evés esetén pazarló üzemmódba lép a testem, vannak ilyen emberek jócskán. Ha pukkadásig eszem magam az év minden napján zsírral és szénhidráttal (sokat tudok enni, de azért ilyen 10000 kcal-t nem :D), na akkor szoktam volt 1 kilót hízni egy év alatt.
Így is el lehet hízni persze, csak sokáig tart.
Egészségügyi gondjai pedig főleg lehetnek az embernek.
Bizonyára vannak betegségek, ahol nem hasznosulnak bizonyos tápanyagok, így nem hízik a test valamitől, hisz nem szívódnak fel... De hogy ez milyen típusú anyagoknál lehet, milyen betegségnél, milyen mértékben, azt nem tudom. De léteznek felszívódási gondok, az tuti.
én is ilyen vagyok. zabálom a zsíros, nehéz ételeket de soha nem sikerült még 52 kiló fölé mennem. most is 49 kiló vagyok pedig nem sportolok, rengeteget ülök, a munkahelyemen is meg itthon is, eszek...
apukámtől örököltem ezt szerintem, ő is elég sovány alkat.
Akik kételkednek, azoknak először is mondom, hogy vannak ilyenek. Ez nem csoda, ez mindennapos, minden fiú aki soványabb, az valószínűleg nem fogyókúrázik, hanem genetikailag jobban feldolgozza a szénhidrátot.
De a kérdésem félreértettétek, konkrétan arra lennék kíváncsi, hogy ha a napi szénhidrátbevitelt nézem, akkor tekinthetem annak a krémtúró szénhidráttartalmát is, ami 100%-ban cukor tartalmú szénhidrát? Ha nem raktározom el mindet zsírban, akkor van olyan funkciója, mint pl a kenyérben, mogyoróban található szénhidrátnak?
Dehogy nem dolgozzák fel a cukrot... Ha nincs többletenergia, akkor felhasználják, a test így működik, máshogyan nem tud.
A kémiához jobban értő ember kellene ide, de az összetett szénhidrát is lebomlik egyszerűvé, ezt is, azt is feldolgozza a szervezet s energiát nyer belőle, tölti a glikogénraktárakat (itt mondjuk nem mindegy, hogy glükózról vagy fruktózról van szó, mert az utóbbi erre közvetlenül nem alkalmas, a máj alakít rajta valamit), ilyesmik. A fölösleg zsírrá alakul, de ha nincs fölösleg, akkor nyilván nem fog elhízni egy normálisan működő testű delikvens akkor sem, ha egyszerű és gyors cukrokkal eteted.
Attól még megvan a hátránya a rengeteg cukorfogyasztásnak,
az inzulinszint, fogak, tápanyag szempontjából...
A tisztán étkező testépítők kismillió dolgot kerülnek, nemcsak a cukrot, illetve a cukrot nem is kerülik, edzés után sokat elég rendesen tolják... Már aki, persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!