Mitől teljes kiőrlésűek a teljes kiőrlésű ételek, és mi az, ami miatt fogyasztásuk javasolt azoknak, akik fogyni szeretnének?
A kalória nem biztos, hogy kevesebb benne. De lassabban szívódik fel, így jobban és több ideig telít. Elvileg. Én ezt nem érzékelem.
Viszont nem egészséges csak ilyet enni, mert jobban megterheli a bélrendszert, mint a nem teljes kiőrlésű. A legjobb, ha felváltva eszed őket.
A fogyásnál a mennyiségük számít inkább. Tehát hiába eszel csak teljes kiőrlésűt, ha sok kenyérfélét, péksütit eszel, akkor nem fogsz fogyni és nem leszel egészséges.
Szóval ha mondjuk 1 nap megeszem 4 szelet teljes kiőrlésű kenyeret 4 szelet fehér kenyér helyett, akkor végülis az valamennyire segít? Nyilván nem erről szólna a fogyókúra, csak szeretnék az étrendemre jobban odafigyelni.
Köszönöm az eddigi válaszokat
#3: Nem valószínű... Ha emiatt Te valamiért jobban jóllaksz és a következő étkezésedre kevesebbet eszel, akkor várhatsz valamit. De csak mert ugyanazt eszed, csak épp tk-ból, miért fogynál?
Az emberi test működése bonyolult, biztos van, akinél a lassabb felszívódás, a kisebb inzulinlöket beavatkozik a dolgokba s minimálisan segíti ezáltal a fogyást vagy valami...
De alapvetően az fogy a tk kenyérrel, akinek kevesebb is elég belőle.
Nekem csak a kalória számít fogyáskor, viszont sem a fehér, sem a tk kenyér nem laktat, inkább éhessé tesz, lenyom, enervál... De a többi szénhidrát is ilyen, a zöldséget kivéve.
Ezért nem eszem semmilyen gabonakenyeret, többek között :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!