Hogyan tudnék húslevest levet eltenni?
Alapvetően fagyasztásban gondolkozok.
Ha bepárlom felére-harmadára? Vagy még jobban?
Palack vagy jégkockazacskó vagy valami más?
műanyag dobozba a műanyag zacsit... nem lehetne még ezt az egészet egy műanyag szatyorba csomagolni, aztán beletenni egy műanyag ládába?
én abban a lábasban teszem be a fagyóba, amibe leszűrtem és kihűlt. a fém edénynek semmi baja nem lesz, utána meg nem kell olvasztgatni, meg a zsíros leveshez kézzel hozzányúlni, hogy áttedd olyanba, amiben felhasználod.
ha kiveszem a lábast a fagyóból, már mehet is a tűzhelyre, bekapcsolom a gázt, és kiolvad.
műanyag palackos megoldással előző nap ki kell venni, hogy kiolvadjon, és ki tudd önteni. és tuti ott marad a zsiradék egy része a palack falán, amit nem tudsz kiszedni. aztán meg csodálkozol, hogy milyen ízetlen a leves.
Nekem pedig nincs annyi helyem a fagyóba, hogy lábasok és kismillió dobozok álljanak benne zsinórban, ezért amit csak lehet, műanyag zacsiban tárolok. Szépen tudnak sorakozni és igazodni egymáshoz.
Amikor kell, kiveszek egy adagot, melegvizes csap alá tartom egy pillanatra, ami benne van elválik a műanyag zacsitól, és úgy fagyottan mehet bele abba a lábasba, amiben majd ráér szépen kiengedni....
köszönöm!
Múltkor csirke paprikást csináltam és zöldséglevessel öntöttem fel. Zseniális volt.
Így aztán elgondolkoztam az alaplé dolgon.
Általában nincs rá plusz egy órám.
de így elég a vasárnapi levest nagyobbra főzni és jó lesz az jövőhónapban is :)
A zacskó laposán fogom ezentúl fagyogatni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!