Mit etetnek meg velünk?
A minap töltöttpaprikát szerettem volna enni, ezért vásároltam a közeli TESCO-ban egy 500 g-os előre csomagolt, müanyag tálcás darált sertéshúst. Legalább is azt hittem, azt veszek. De már főzés közben gyanús volt a dolog, mert amikor megkóstoltam elkeseredve tapasztaltam, hogy semmilyen, a disznóhúsra jellemző illata és íze nem volt. Igaz, másmilyen sem, csak valami jellegtelen, idegen íz.
Először jártam így, de azt hiszem egyben utoljára.
Van valakinek hasonló tapasztalata, esetleg tippje, hogy mi lehetett az, amit sertéshús néven árulnak, de mégsincs olyan íze!
Valószínűleg a kutyámmal leszek kénytelen megetetni, bár vannak kétségeim, hogy sikerül-e?
2-es:
Akkor az rendben van szerinted, hogy élelmiszer címen bármit árulhatnak?
Azt a hétszentségit neki! Meg annak is ám, aki ezt elfogadja!
Bármit nem árulhatnak, de ha egészségre ártalmatlan (vagy legalábbis egyelőre nem tudni, hogy ártalmas-e), akkor igen.
Azért, mert nem volt kellemes íze, attól még lehet sertéshús, csak mondjuk a disznót fél év alatt hizlalták másfél mázsásra a tápokkal, vagy mint régen volt nagy botrány, amikor halliszttel etették a csirkéket, amitől a csirkehúsnak halszaga volt.
Én sose veszek darált húst, pláne előre csomagoltat nem, nekem comb árban ne adják el a nyesedéket! Itthon darálok, és kis adagonként lefagyasztom.
Én ezért nem veszek a TESCO-ban húst. (Nem mintha mást igen, de húst semmiképpen)!!!!
Minden községnek vagy, ha mást nem a szomszéd községben van olyan bolt ahol jó húst lehet kapni darálva is. Lenyugdíjazott hentesáru eladó, (neki már nem lenne vesztenivalója, ha nem így lenne és elmondaná, hogy rossz a hús náluk) mondta, hogy abban a boltban jó hús van, mindig friss. És nekem sose volt panaszom rá, se a felvágottakra, mert a legolcsóbb is ízlett az egész családnak.
Érdemes kinyomozni ol a jó hús, mégha 200 FT/kg is többet fizetsz érte.
A bolti hús eleve ízetlen, legalábbis csekély tapasztalatom ezt mutatja (nyilván akad kivétel, de az bizonyára ritka). Nem mintha a termelői sertéshús feltétlenül jobb lenne, az is tud ízetlen lenni simán. egkell keresni a jó helyeket, ha húsról van szó és számít az íz.
Kicsomagolt darált húst venni különösen bátor dolog.
Nem normális, de ilyen a világ, szörnyű dolgokat adnak el.
Most jutott eszembe, hogy valószínűleg egy csomó nem-hús adalék lehetett ebben (gondolom szója), mert azt a bizonyos ötödik ízt (unami) nem tudtam felfedezni. Hiába ettem a paprika töltelékét, nem éreztem, hogy húst ennék. És az illata sem volt a megszokott, mint írtam.
Na, ez volt az utolsó eset. Megtanultam.
Tescoban még nem vettem soha húst. De Sparban szoktam. Vettem már előrecsomagolt darált húst is. Semmi baja nem volt, az íze is jó volt.
Egyébként el kell olvasni a rajta levő címkét. Ha arra disznó volt írva, akkor az volt benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!