Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi a francot etet még meg...

Mi a francot etet még meg velünk az élelmiszeripar?!

Figyelt kérdés
Az előbb készítettem "joghurttortát". Tejszín, joghurt kellett volna hozzá. Ehelyett tettem bele tejszínt, stabilizátort (karragén), savanyúságot szabályzó anyagokat (kalcium-laktát, nátrium karbonátok), tejet, tejfehérje koncentrátumot. El vagyok képedve (Csipkerózsika álmomból ébredve), hogy már egy nyomorult zacskós tejszín és joghurt sem az, aminek "látszik". Nem akarok demagóg lenni... nektek mi a véleményetek?
2015. aug. 12. 16:09
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
93%
A termékekre rá van írva (nagyjából) az összetétel, mindenki azt vásárol, amit akar.
2015. aug. 12. 16:35
 2/28 anonim ***** válasza:
89%

Oh, ez még nem is olyan sok minden, olvasd el hányféle dolog található egy dobozos fagyiban, vagy pl egy kenyérben, amihez elvileg elég lenne liszt, víz és kovász, ennek ellenére van benne 20 féle más dolog is és akkor még nem beszéltem a felvágottakról.

Én már magam sütöm a kenyeret, nemigen veszek felvágottat, főzök minden másnap, amibe nem teszek ízesítőket, stb., még így is kerül belénk elég adalék.

2015. aug. 12. 16:45
 3/28 anonim ***** válasza:
77%

Amiről nem tudok, az nem fáj.

Eddig is benne voltak azok a szrok, csak nem írták rá.

Ennyi erővel akkor csapvizet se igyál, mert az se csak H2O.

2015. aug. 12. 16:56
 4/28 A kérdező kommentje:
Persze, tudom, hogy "ha nem tudom, nem fáj"... de meddig lehet ezt még fokozni? Úgy látszik, az élelmiszer ipar profitéhsége kielégíthetetlen...
2015. aug. 12. 17:02
 5/28 A kérdező kommentje:
...ja, meg a gyógyszeriparé...
2015. aug. 12. 17:03
 6/28 anonim ***** válasza:
100%
Minden iparág csak a profitra hajt. Szóval nincs határ.
2015. aug. 12. 17:04
 7/28 JaniB válasza:
39%
A pénz alapú gazdaság arra sarkal, hogy minél többet harácsoly. Az alap a nyereség. Mindenki szereti a nyereséget. Mivel létezik nyereség ebből kifolyólag veszteség is. Nyereség nélkül is lehet élni! Gondold csak el milyen az életed a családodban vagy egy kiss törzsben. Ot senki sem nyerészkedik a másik kárára. A technológia érett, hogy egy ilyen rendszert globálissá tegyünk a nacionalitásunkat megőrizve! Sőt nemhogy érett hanem mindennapi életünk része! csak a döntés hiányzik, hogy megfelelően használjuk!
2015. aug. 12. 17:12
 8/28 anonim ***** válasza:
87%

3-as, ez a "amiről nem tudok, az nem fáj" ez nem biztos, hogy bejön :-) Ugyanis előfordulhat, hogy egyik napról a másikra besokall a szervezeted és allergiás leszel valamire, mint ahogy a fiamnak 11 évig SEMMI BAJA nem volt, aztán egyszercsak igen csúnyán, nagy hólyagos foltokkal kiütötte egy EGÉSZSÉGESnek kikiáltott szelet müzli (szójalecitin van benne), majd este 2 szelet kenőmájasos kenyér után tetőtöl talpig beborította a kiütés

Amióta kiderült, hogy a szójára allergiás, azóta döbbentem rá, mennyi mindenbe nyomatják a szóját: nem, nem csak a felvágottakban van, hanem a kenyerek 90 %-ában szójaliszt, a kifliben szójaolaj, a mustárban - nem, nem hülyültem meg :D - a Túró Rudiban, csokiban, a kakaós csigában, minden péksütiben, az összes Fornetti termékben, a CSÁSZÁRSZALONNÁBAN! + a hentes nem mer megesküdni, hogy a kolbászban nincs, hogy a készételekről, konzervekről, olajos halakról (szintén szójaolajban, csak tudnám, mi a francnak?) ne is beszéljek... :-(

És amikor azt gondoltam, hogy a csirkét, sertést, stb nyugodtan adhatom neki, mert az hús, akkor egyszercsak azt hallottam a rádióban, hgy vigyázni kell azzal is, mert SZÓJÁS TÁPOT esznek az állatok. puff neki...

Komolyan néha én is azon gondolkodom, hogy elköltözök vidékre és azt eszünk, amit megtermelünk :-)

Akkor legalább hellyel közzel tudnám, hogy mit eszünk...

2015. aug. 12. 17:19
 9/28 anonim ***** válasza:
40%

Megteheted, hogy elolvasd az összetevőket és normális kaját vegyél.

Gyógyszer meg nem kell az ember alapvető működéséhez. Szóval...

Tájékozottság és igényesség kérdése, hogy mit tesz az ember a kosárba.

2015. aug. 12. 17:31
 10/28 anonim ***** válasza:
38%
9-es, ezt nekem, 8-asnak írtad?
2015. aug. 12. 17:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!