Mi a francot etet még meg velünk az élelmiszeripar?!
Nem :D Nem olvastam el a válaszokat, a kérdezőnek írtam. :D Elnézést ha megsértettelek esetleg, nem állt szándékomban :)
2015. aug. 12. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
Köszi, rendes vagy, de már megtanultam: mielőtt megsértődök, kérdezek :D
2015. aug. 12. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
2015. aug. 12. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
14/28 anonim válasza:
Minden a profitról szól, tehát ez baromság (a laptop vagy számítógép amiről netezel, a telefon, a szék amelyiken ülsz, a ruha amit visel stb. stb.). Máskor nézd meg mit veszel vagy készíts házilag házi tejből.
2015. aug. 12. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?
Eddig is benne voltak ezek az "összetevők", csak nem volt kötelező feltüntetni.
Azért nem kell összeomlani emiatt, mert nem minden káros.
2015. aug. 12. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
16/28 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm, hogy leírta a véleményét. Egyébként fura, amit írtok. Én 30 éves vagyok, és tudom, hogy gyerekként nem fogyasztottam ennyi mocskot, mert a tejszín tejszínből volt, a tejföl tejfölből, a gyerek gyerekből. Az élelmiszert zömében úgy vásárolom, hogy elolvasom az összetételét. A kérdésemben említett két termék összetételét is elolvastam utoljára, mondjuk egy éve. "Akkoriban" még nem volt velük semmi gond. Ha veszek mondjuk heti, ne adj'Isten, napi rendszerességgel egy terméket, ugyanazt a márkát, akkor minden egyes alkalommal el kell olvassam az összetételt?! Mert ami ma még megfelel, lehet, hogy holnap már nem? A házi előállítású élelmiszert abszolút pártolom, csak szerintem nem minden kivitelezhető ily módon. De majd megpróbálom...
17/28 A kérdező kommentje:
Arra is csak kb. két éve jöttem rá, hogy a kedvenc kakaós tejem, ami egykoron még tejből és kakaóporból állt, egyszer csak "elkezdett" permeátumból, savóból, stabilizátorból és egyéb sz*rokból "gyártódni". Fő a tájékozottság és igényesség! ;)
Egyébként termelhetsz te magadnak BIO zöldségeket, ha a szomszédod gmo-s vetőmagot használ. A szél és a rovarok szépen áthordják neked a gmo-s cuccot. Ez jöhet távolabbról is, nem is kell szomszédnak lennie. Ha nem is gmo, de vegyszerek is ugyanúgy ártalmasak lehetnek.
A bolti BIO termékekről így el lehet gondolkozni.
Szerintem ez is csak a profitra hajtás. A selejtet eladják dupla vagy triplaáron BIO-nak.
2015. aug. 12. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
Az embereknek nincs pénzük a minőséget és a frisseséget megfizetni. Ezért amelyik élelmiszergyártó cég nem trükközik az összetevőkkel és a technológiákkal, az nagyon hamar becsődöl, mert a magyar emberek 99%-a csak az árcédulát nézi. Ha ezentúl csak minőségi liszteket gyártanánk 1000 Ft/kilós áron, azt erős közfelháborodás követné abból a bizonyos 95%-ból és senkit sem érdekelné, hogy ha most tíz évig ezt a drágább lisztet veszik meg, akkor lehet, hogy x idő elteltével az eredeti ár töredékéért tudnánk értékesíteni. A xilit meg az eritrit is azért drága még ennyire, mert nem lehet eléggé "nagykereskedni" vele, a szőlőcukorral viszont igen.
Egy élelmiszérnök hallgató.
2015. aug. 12. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
Megint az élelmiszermérnök vagyok. Azt elfelejtettem írni, hogy a világon nincs annyi tiszta növényi és állati nyersanyag, ami 8 milliárd embert el tudna látni. Hatalmas fejtörés számunkra, hogy a jövőben hogyan lehetne élelmezni az embereket. Már vannak bizonyos metódusok, melyekkel őssejtekből állítunk elő húst, szerveket. A jövőben így fog kinézni az ételünk, laboratóriumi körülmények között állítják majd elő, ami a polcokra kerül.
2015. aug. 12. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
Kapcsolódó kérdések: