Van valami jó főzési vagy sütési praktikád? Meg osztanád velünk? Hadd tanuljunk egymástól jó dolgokat!
Én minden kelt tésztát, még a fánk tésztáját is a kenyérsütővel "dagasztatom meg", ott megkel, és nekem már csak formázni és sütni kell.
Száraz kiflit és zsemlét mindig ledarálom, sokkal finomabb a házi prézlivel a rántott hús és zöldségféle, ha esetleg kevés, akkor cornflaist összetörök a húskloffolóval és azzal szaporítom, finom ropogós lesz a rántott dolog.
Nagyobbik lányom 6, kicsi 2,5éves. Nem küldöm ki őket a konyhából, ha sütök, inkább ők is kapnak egy kis tésztát. Így megszokják, és játékosan tanulják meg a sütést, főzést, és nem lesz nekik gyűg és munka később.
Éppen ezért olyanokat sütök, amikben tudnak segíteni és tetszik nekik.
Egyelőre nagyon élvezik.
Gyümölcstorta: 25 dk darált kekszet vagy piskótát kb. 10 dk olvasztott margarinnal összegyúrok.
Egy tálra ráteszem a tortakarikát,és belenyomkodom a masszát. 1-2 órára a hűtőbe teszem. Bár,ilyen krémet vagy gyümölcsöt tehetek rá.
A savanyított fejes káposzta drága. Mindig van a fagyasztóban egy fej friss káposzta. Ha töltött káposztát akarok készíteni,akkor kiveszem.Olyan puhák a levelek,hogy belegöngyölhetem a tölteléket. Főzéskor teszek közé savanyított apró káposztát,attól a töltelékek is elég savanyúak lesznek.
Nem rántom be, mert anélkül is elég zsíros. Minden sort megszórok liszttel. Ettől elég sűrű lesz a leve rántás nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!