Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A frissen vágott csirkemellnek...

A frissen vágott csirkemellnek miért van szaga? Ez normális?

Figyelt kérdés
Ha boltba veszek csirkemellet, akkor semmi szaga, viszont amit reggel levágnak és délután hozzám kerül, na annak van egy bizonyos hús szaga. Ennek így kell lennie? Vidéki vagyok, de sosem voltam ott vágáskor.
2015. szept. 6. 16:14
 1/4 anonim ***** válasza:
72%

Lehet igen. A takarmányozástól is is függ a színe, illata, íze meg főleg.

A baromfihúsnak alapból van egy érdekes szaga.

2015. szept. 6. 16:44
 2/4 anonim ***** válasza:
31%

Minden húsnak van valamennyi szaga, a döglött állat nem éppen illatos dolog, na.

A boltinak azért nincs szaga, mert mindenféle szerrel kezelik, pl. sokszor ecettel mossák le, hogy szebbnek is tűnjön.

2015. szept. 6. 16:52
 3/4 anonim ***** válasza:
54%

Normális. Az íze is más.

Mi mindig otthon vágtunk csirkét és a húsának természetes csirke illata és íze volt. Aztán, mikor már nem tartottunk csirkét és a boltba vettük a húst, csak csodálkoztam, hogy olyan "se íze, se bűze", vagyis sem igazán csirke ízét, sem illatát nem éreztem, hanem olyan semleges.

Más egyébként a tápozott és a kukoricán, búzán, zöldön, stb. élő, kint kapirgáló csirkék íze és illata is.

2015. szept. 6. 18:19
 4/4 anonim ***** válasza:
Ahogy már írták, a húsnak szaga van. Ahogy a tojásnak s a tejtermékeknek is, bár ez utóbbiaknak gyöngébb. Az állatok már csak ilyenek, bár persze sokszor a növényeknek is van szaguk... A világ nem szagtalan.
2015. szept. 6. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!