Normális, ha egy vásárolt alma több hónap után is romlatlan, jó állapotban van?
Azt is megfigyeltem, hogy a hipermarketes, és szupermarketes zöldségek, gyümölcsök is felettébb sokáig bírják.
Én gyerekkoromban vidéken is éltem, és ott a frissen szedett gyümölcs, zöldség pár nap után bomlásnak indult, ezért mindig annyit szabadott leszedni a fáról, kiszedni a földből, amennyi szükséges.
Én is vidéken élek. De gyerekkoromban voltak olyan almafajták, amik még húsvétkor is jók voltak. Pl. a húsvéti rozmaring. Vagy a jonatán is karácsonyig is elállt. Egyik sem volt agyonkezelve semmivel.
Ezek is télálló fajták lehetnek.
Szerinted vidéken az emberek nem takarították be a termést amikor annak ott volt az ideje?
Télen is mentek ki a kertbe zöldséget ásni?
Vagy januárban szedték le a fáról az almát?
Ha nálatok a frissen szedett gyümölcs, de főleg a zöldség pár nap alatt bomlásnak indult, valamit nagyon rosszul csináltatok.
Ne keverjük bele a régi, elsősorban falusi életet, mert a leszedett gyümölcs megfelelő hőmérsékletű és páratartalmú környezetben volt tárolva, ahol tényleg bírhatta, akár hónapokig. Ezek a ki tudja honnan származók viszont valóban meg vannak kezelve mindennel, és mai lakásokban szobahőmérsékleten tárolják általában őket, ami nem a legkedvezőbb.
Feleségem lenn hagyott a nyaralónkban egy ilyen almát valamikor az egyik nyáron. Következő nyárig ott volt, szinte változatlan állapotban, őszre már kissé összeráncosodott, de tapintásra érdekes módon keménynek bizonyult, nem volt hozzá gusztusom, bedobtam a komposztáló tartályba. A rákövetkező tavaszon még mindig ott volt, ráncos, de érintetlen állapotban. Ennyit a szervesvegyipar csodáiról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!