Sztrogoff, lehet, hogy napi 4-5 ezer kcal kell neki s jó ötletnek tűnt a dolog :)
Én meg nem mondom, ennyi sajt és túró gond-e, én a napi 8-10 tojásban hiszek :P
A szénhidrát és a fehérje figyelésével kell játszani.
Egyáltalán nem nehéz.
Ha meg mozogsz (anélkül ne akarj semmit) , akkor meg normálisan mozogj.
pl. futás - kocogás helyett sprintek
Edzés úgy, hogy már "fájjon". Ne bírj több gyakorlatot csinálni.
Én például túrót este (natur) joghurttal eszem, mert finom és sok fehérje van benne
@Sztrogoff:
Edzős heteken (minden második) eszek ennyit. Edzésen 75-100 km bringázás mellett 2 x 40 perc gimnasztikát érts. Túró 20%os volt, sajt meg 25-30. Emellé minimális kenyeret ettem, inkább zöldségeket, meg némi gyümölcsöt kajoltam. A tojást nem bírom. A húsokhoz, meg nem volt kedvem. Szójától átfingom magam a túlvilágra. Más fehérjét nem ismerek. Nyugodtan ajánlhattok mást, ha van ötlet! :)
Lehet picit egyoldalú, de nekem segített a növekedésben és a fogyásban is. Már 17kg lement rólam a nyáron és egyre jobb eredményeim vannak bringában is, talajon is.
1500 kalória naponta az ennyire sok lenne?
Beteg lennék?
A tejtermékeknél eleve nem egyszerű a kérdés.
Ha kalóriaösszetevők tekintetében nézzük, akkor nem, ugyanis eleve ott van az a tévedés, hogy a zsír hízlal. Nem teszi. Egyrészt ott a ketogén diéta példa, amit ha belövünk azonos kcal értékűre egy adott embernél adott hízlaló régi étrend mellé, akkor is fogyasztani fog.
A sajt magas zsír és fehérje tartalmú, tehát önmagában nem fog hízlalni. A túró hasonlóképpen. Mindkettőnek igen alacsony a ch tartalma. A tejtermékek nem e tekintetben viselkednek érdekesen, hanem egyébb más táplálékokkal találkozva, ugyanis bizonyos összetevői beleszólnak az inzulin válasz lefolyásába. Így az arra hajlamos egyéneknél magas raktározási késztetést váltanak ki szénhidrát társaságában. Szokták hangoztatni, hogy válasszunk zsírszegény tejtermékeket, ez azért is groteszk, mert a tejben pont a tejzsír a legkevésbé prolémás nem allergén jellegű összetevő (lásd ghí), s mint az előzőekben felmerült, nem hízlaló tényező, míg a tejfehérje (főleg kazein) és a tejcukor tud szépen produkálni cirkuszt. Ezekkel érdemes foglalkozni, mielőtt valaki ezeket jelentősebben rendszeresíteni.
#18: Van némi tapasztalatom stagnálás és fogyás terén, kalóriaszámolással, ketogén diétában és anélkül. Úgy tűnik, nálam a kalóriabevitel számít (nagyon odavagyok az inzulin alacsonyan tartásáért, de a fogyás szempontjából nem tűnik úgy, hogy nálam sokat számítana), plusz ugye sokunk nagyobb kalóriabevitel esetén többet pazarol...
Úgyhogy 1800 kcal ketogén pontosan olyan stagnálást ad, mint 2100 vagy több kcal cukrosan (most 2700-zal stagnálok, bár pár napból még nehéz megmondani). S még legyen motivációm visszafogni magam.
Nem hiszem, hogy különleges lennék, a fogyni vágyó ketósok nagyon oda szoktak figyelni a kalóriabevitelre, kövérek annyit esznek, hogy én a falat kaparnám éhségemben... Egyesek a kalóriadeficitnek megfelelően fogynak, mások csigatempóban. Mágia nincs, legyen elég az éhségcsökkentő hatás (erre mondjuk jó az alacsony inzulinszint)... Aki nem figyel a deficitre, s nem az a fajta, hogy alig tud enni ketogénben, az nem fog fogyni.
"#16: Nem, dehogy. Sőt. Egy hős vagy!"
Az irónia a humoros emberek gorombasága. De első sorban gorombaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!